Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, σε συνέντευξή του στη JDD, ο νέος σχεδιασμός θα έχει αφετηρία τις 14 Απριλίου.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε πιο γρήγορα χωρίς να μειώνεται η προστασία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μετά από ένα αργόσυρτο ξεκίνημα, η διάθεση εμβολίων στη Γαλλία βρίσκει το βηματισμό της, αν και ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων Covid-19 εξακολουθεί να είναι κατά μέσο όρο περίπου 40.000 και η χώρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα ξεπεράσει το όριο των 100.000 θανάτων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε, παράλληλα, ότι από τη Δευτέρα το εμβόλιο της AstraZeneca θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών και όχι μόνο σε άτομα με σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις.

Ο Βεράν τόνισε, τέλος, ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρίτο πανεθνικό lockdown - που επιβλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο - έχει αρχίσει να επιβραδύνει το ποσοστό μολύνσεων.

«Αυτό παραμένει, ωστόσο, πολύ υψηλό», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «μπορούμε να αναμένουμε ότι μετά την περίοδο σταθεροποίησης θα έρθει η πτώση. Αλλά για αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA