Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρεμπέκα Γκασκουάν, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε άγρια χτυπημένη και τυλιγμένη σε μεμβράνη στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο συγκάτοικός της, Γκάβιν Μπαρ.

Ήταν 15 Ιουλίου του 2017 όταν ο Γκάβιν σταμάτησε μπροστά σε αστυνομικούς που είχαν σταματήσει στο Περθ της Αυστραλίας για ένα ατύχημα και άρχισε να φωνάζει «είναι στο πορτ μπαγκάζ!». Οι αστυνομικοί άνοιξαν όντως το πορτ μπαγκάζ και βρήκαν τη Ρεμπέκα τυλιγμένη σε ένα χαλί και με μεμβράνη γύρω από το κεφάλι της. Αμέσως της έβγαλαν τη μεμβράνη και της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ο Γκάβιν συνελήφθη και επέμενε ότι δεν είχε σκοτώσει εκείνος τη Ρεμπέκα. Σύμφωνα με την εκδοχή του στους αστυνομικούς, ο Γκάβιν γύρισε από τη δουλειά του στο σπίτι που μοιράζονταν με την άτυχη 35χρονη και βρήκε εκεί τον σύντροφό της τον οποίο είχε αποφασίσει να χωρίσει.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Γκάβιν στην αστυνομία, η Ρεμπέκα πάλευε με τον εθισμό της στα ναρκωτικά και έπειτα έγινε ιερόδουλη. Έτσι γνωρίστηκαν και ο Γκάβιν την προσκάλεσε να ζήσει μαζί του για να τη βοηθήσει. Έξι βδομάδες πριν το θάνατό της άρχισε να βγαίνει με τον 42χρονο Σον Άνταμ Νιούτον, τον οποίο η Ρεμπέκα αποφάσισε να χωρίσει εξαιτίας του ποινικού του μητρώου.

Έτσι στις 14 Ιουλίου ο Γκάβιν γύρισε στο σπίτι και βρήκε τον Σον να κρατάει ένα μαχαίρι. Τον ανάγκασε να πάει στο υπνοδωμάτιο όπου είδε τη Ρεμπέκα δεμένη και χτυπημένη. Ο Σον τον ανάγκασε να ξαπλώσει δίπλα στη Ρεμπέκα, του έκλεισε το στόμα με μια κάλτσα και τη χτυπούσε επανειλημμένα. Έπειτα της τύλιξε το κεφάλι με μεμβράνη και με μια πλαστική σακούλα και την έβαλε σε ένα χαλί ενώ η άτυχη γυναίκα ήταν ζωντανή και πάλευε για τη ζωή της.

Σύμφωνα με τη διήγηση του Γκάβιν, ο Σον τον ανάγκασε να την βάλει στο αυτοκίνητό του και έτσι σταμάτησε όταν είδε τους αστυνομικούς. Μάλιστα όπως είπε, σταμάτησε νωρίτερα προσπαθώντας να σκίσει τη μεμβράνη αλλά ήταν πολύ σφιχτά δεμένη και έτσι συνέχισε να οδηγεί μέχρι να βρει βοήθεια.

Ήταν μία απίστευτη ιστορία αλλά οι αστυνομικοί ήταν αποφασισμένοι να ανακαλύψουν την αλήθεια. Έτσι έψαξαν τον Σον, τον οποίο βρήκαν 10 μέρες μετά το θάνατο της Ρεμπέκα, ο οποίος υποστήριξε στην αστυνομία ότι ο Γκάβιν είχε επιτεθεί σεξουαλικά στη Ρεμπέκα και έπειτα τη σκότωσε.

Ωστόσο το DNA του Σον που βρέθηκε στη μονωτική ταινία, τη μεμβράνη και τα καλώδια με τα οποία ήταν δεμένη η Ρεμπέκα, έδωσαν τη λύση σε μία δολοφονία – θρίλερ και ο Γκάβιν κατέληξε να είναι μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση.

Πηγή: Daily Star

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA