Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φουλ συντηρητική στάση του ρωσικού κράτους είναι γνωστή.

Όπως γνωστό είναι ότι τόσο τα τηλεοπτικά μέσα όσο και τα online media (ιστότοποι ή social media) περνάνε από κόσκινο για να μην εμφανιστούν αναρτήσεις που καταφέρονται εναντίον του κράτους ή που παραβιάζουν τον κανόνα συντηρητισμού.

Η Γιούλια Τσβέτκοβα, αναρχική, φεμινίστρια και ακτιβίστρια που ζει στις εσχατιές της Σιβηρίας, λίγο πριν τον Ειρηνικό Ωκεανό, έκανε κάποιες αναρτήσεις που παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα και πολύ γρήγορα βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες που μπορεί να τη στείλουν στη φυλακή ως και 6 χρόνια

Τα σκίτσα με γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα την οδήγησαν ενώπιον του δικαστηρίου

Η αιτία; Η Τσβέτκοβα ζωγραφίζει με θέμα τον ερωτισμό και το σώμα και σε κάποια σκίτσα της το επίμεντρο ήταν το γυναικείο όργανο και μια πιο απελευθερωμένη εικόνα της γυναίκας με αξύριστα πόδια και μασχάλες.

Ορισμένα από αυτά τα ανάρτησε σε ένα μέσο δικτύωσης που λέγεται VKontakte και είναι για να ελέγχει τους Ρώσους χρήστες, ενώ παράλληλα στο παρελθόν η Γιούλια είχε φτιάξει μια ομάδα που λέγεται Vagina Monologues (Μονόλογοι Αιδοίου) κι εκεί αναρτούσε διαρκώς έργα καλλιτεχνών με θέμα το γυναικείο σώμα.

Πριν από ενάμιση χρόνο συνέβησαν αυτά και οδήγησαν στη σύλληψή της και τώρα η Γιούλια ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο, στη δίκη που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, με την ακτιβίστρια να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ως και 6 έτη.

Η σημειολογία πάντως ίσως και να μην είναι μαζί της, αφού η πόλη όπου δικάζεται ονομάζεται Κομσομόλσκ-ον-Αμούρ και για τους μη γνωρίζοντες, η Κομσομόλ ήταν η Νεολαία του σταλινικού κόμματος, επομένως η πόλη ήταν κάποτε προπύργιο της.

Ποιος μπορεί να περιμένει λογική και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα από μια τέτοια πόλη στο παρόν κράτος του Πούτιν που απαγορεύει τον ομόφυλο γάμο και την οποιαδήποτε απεικόνιση έξω από τα πατροπαράδοτα οικογενειακά πρότυπα;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA