Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου 14,1 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού προορίζονται προς παράδοση σε 47 χώρες και οικονομίες το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της συμμαχίας εμβολίων GAVI.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο η Βραζιλία, η Κολομβία, το Μεξικό, οι Φιλιππίνες, η Νότια Αφρική και η Ουκρανία αναμένεται να είναι μεταξύ των βασικών παραληπτών του εμβολίου της Pfizer μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τον πίνακα της GAVI, «που βασίζεται σε τρέχοντα δεδομένα για τη διαθεσιμότητα διανομής εμβολίων κατά της COVID-19».

H GAVI συνδιαχειρίζεται τον μηχανισμό COVAX μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και άλλους εταίρους. Το πρόγραμμα COVAX προσφέρει μια ευκαιρία σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα διένειμε σχεδόν 38,4 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε 102 χώρες σε έξι ηπείρους, έξι εβδομάδες αφότου ξεκίνησε τη διανομή τους, όπως ανακοίνωσε η Gavi την περασμένη Πέμπτη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA