Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέες εξελίξεις στη μάχη κατά της πανδημίας - Έρχονται φάρμακα που καταπολεμούν τον κορονοϊό

Νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς η Pfizer ετοιμάζει φάρμακο που θα μπλοκάρει την εξάπλωση του κορονοϊού και η Regeneron ανακοίνωσε ενέσιμα αντισώματα που θα παρέχουν 100% προστασία κατά του ιού

Η επιστήμη προχωρά γοργά και ετοιμάζει νέα όπλα που θα μπορέσουν σύντομα να πέσουν στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Pfizer σύμφωνα με ανακοίνωσή της ετοιμάζει ένα νέο αντι-ιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα σε μορφή χαπιού. Το φάρμακο θα μπορεί να μπλοκάρει την εξάπλωση του ιού μέσα στο σώμα αφού θα περιέχει αναστολέα πρωτεάσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 οι κλινικές δοκιμές θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι και αν όλα πάνε καλά το συγκεκριμένο φάρμακο θα βρίσκεται στα ράφια τον επόμενο χειμώνα.

Τα νέα συνεχίζουν να είναι καλά καθώς η Regeneron ανακοίνωσε πως το κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει αναπτύξει κατά του κορονοϊού έχει προστασία 100% εάν εφαρμοστεί προληπτικά. Όπως ανέφερε η εταιρία τα αντισώματα θα μπορούν να χορηγούνται και σε υγιείς ανθρώπους, ώστε να προστατεύονται από τον ιό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Phizer