Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 28χρονος Σεθ Πέντλεϊ από το Wichita Falls του Τέξας, κατηγορήθηκε ενώπιον δικαστή, για την προσπάθεια του να καταστρέψει ένα κτίριο με εκρηκτικά.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο Pendley συνελήφθη την Πέμπτη, αφού προσπάθησε να αποκτήσει πλαστικά εκρηκτικά C-4 από έναν μυστικό πράκτορα του FBI στο Fort Worth του Τέξας. Το FBI είπε ότι έμαθε για τα σχέδια του Πέντλεϊ, αφότου ο ύποπτος αναφέρθηκε σε αυτά τον Ιανουάριο μέσω του Signal, μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής επικοινωνιών, σε μια πηγή, σχετικά με τα σχέδια ανατίναξης ενός από τα κέντρα δεδομένων της Amazon στη Βιρτζίνια.

Η πηγή ειδοποίησε το FBI και σύστησε τον ύποπτο στον μυστικό πράκτορα στις 31 Μαρτίου. Ο ύποπτος φέρεται να είπε στον πράκτορα ότι ήθελε να επιτεθεί στο κέντρο δεδομένων της Amazon επειδή η εταιρεία παρείχε διακομιστές στο FBI, τη CIA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, και ότι ήλπιζε να μειώσει την «ολιγαρχία» που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, ο ύποπτος έκανε επίσης ανησυχητικές δηλώσεις με το όνομα «Διόνυσος» στο MyMilitia.com. Σύμφωνα με το FBI, αναφέρθηκε στα σχέδια για «διεξαγωγή ενός μικρού πειράματος», που θα μπορούσε να είναι «επικίνδυνο» και να προκαλέσει «θάνατο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA