Μενού
  • Α-
  • Α+

Όλο και περισσότερες ιστορίες γύρω από τη ζωή και τη δράση του Πρίγκιπα Φιλίππου στα 70 χρόνια που υπηρέτησε το Παλάτι, βγαίνουν στη δημοσιότητα, είτε ως υπενθύμιση είτε για πρώτη φορά. Μια από τις ιστορίες που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι αυτή γύρω από τη σχέση του με τη Λαίδη Νταϊάνα.

Ο Φίλιππος ήταν το μόνο πρόσωπο από τα υψηλά κλιμάκια της μοναρχίας που παρείχε στήριξη και κατανόηση στη Νταϊάνα, τόσο στα πρώτα της χρόνια στο πλάι του Καρόλου που ήταν δύσκολο να διαχειριστεί την τόση δημοσιότητα και πίεση των media, όσο και στην εποχή του διαζυγίου που η προσωπική της ζωή ήταν έκθετη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του People, ο Πρίγκιπας Φίλιππος προσπαθούσε να βοηθήσει ψυχολογικά τη Νταϊάνα και να της δείξει ότι κατανοεί τις δυσκολίες, ενώ στα πρώτα σύννεφα του γάμου είχε κανονίσει συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Κάρολο, όπου είπε χαρακτηριστικά στο γιο και τη νύφη του «σκεφτείτε τα παιδιά σας, τη μοναρχία και τον κόσμο, μη σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας».

Ο έντονος προβληματισμός για την Καμίλα και η βιτριολική του ατάκα

Παράλληλα, ο Φίλιππος της έστελνε συχνά πυκνά επιστολές υπογράφοντας στο τέλος πάντα με το «Pa», δηλαδή ως μπαμπάς. Σε μια από τις επιστολές, τότε που είχε εμφανιστεί η Καμίλα στη ζωή του Καρόλου και είχε εκδοθεί η αυτοβιογραφία της Νταϊάνα με τίτλο The True Story, ο Φίλιππος είχε πει για την Καμίλα:

«Δε φανταστήκαμε ποτέ ότι θα σκεφτεί να σε αφήσει για εκείνη. Δε μπορώ να σκεφτώ ότι κάποιος με λογική θα άφηνε εσένα για να είναι με την Καμίλα. Αν μου το ζητήσετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω εσένα και τον Κάρολο με τον γάμο σας. Το ξέρω όμως πια πως δεν είμαι καλός σύμβουλος γάμου».

Συνολικά 11 ήταν οι επιστολές που της είχε στείλει, όμως από ένα σημείο και μετά αυτή η σχέση κατανόησης πέρασε στην αντίπερα όχθη, με τον Φίλιππο να διαφωνεί με τις κινήσεις αυτονομίας της Νταϊάνα που την έθεταν εκτός ελέγχου της μοναρχίας, ενώ και η Lady D είχε πει για εκείνον ότι «είναι πολύ επικριτικός». Ίσως τελικά το γεγονός πως ήταν το μόνο της στήριγμα και ο δεσμός τους αυτός διαλύθηκε, να ήταν η τελευταία σπρωξιά για την ψυχολογική κατάσταση της Νταϊάνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA