Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ξεχωριστό «μπρα ντε φερ» στρατηγικής σκέψης και κινήσεων ματ, μεταξύ βουλευτών και ευρωβουλευτών από τα κοινοβούλια της Ευρώπης, θα λάβει χώρα διαδικτυακά την προσεχή Παρασκευή,  με τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλευτικού τουρνουά σκακιού φιλίας και τη συμμετοχή 30 κορυφαίων όπως λέγεται σκακιστών.

Το τουρνουά διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ελληνική Βουλή θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης και πρωταθλητής Ελλάδος στο σκάκι με τα χρώματα του συλλόγου Ηράκλειο Ο.Α.Α. το 1992 και 1993.

Το European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, θα διεξαχθεί στις 16.30 της Παρασκευής 16 Απριλίου διαδικτυακά λόγω των μέτρων που επιβάλλει η πανδημία.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, ξεχωρίζουν οι κορυφαίοι Grand Maitre (GrandMaster) Loek Van Wely (Ολλανδία) και Victor Bologan (Μολδαβία), η Daniela Movileanu (Ιταλία), ο Artak Manukian (Αρμενία), ο Giedrius Surplys (Λιθουανία), ο Marek Sefcik (Σλοβακία), ο Vaclav Klaus (Τσεχία) και ο Karl Gauti Hjaltason (Ισλανδία), ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει ήδη αρκετοί βουλευτές από Ρουμανία, Ουκρανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Τσεχία, Ισλανδία, Μολδαβία  και Λετονία.

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή να συμμετάσχω στο European Parliamentary Friendship Online Chess Tournament, το πρώτο Τουρνουά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είναι μεγάλη και η χαρά, από το γεγονός ότι το Σκάκι θα αποτελεί πλέον έναν κοινό πνευματικό παρονομαστή για τα Κοινοβούλια της Ευρώπης και θα λειτουργεί ως μια ακόμα γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών. Σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε διαδικτυακά αυτό το τουρνουά, οι συμμετέχοντες άλλωστε, υπόσχονται παρτίδες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, μέχρι και την τελευταία κίνηση», σημειώνει ο Χάρης Μαμουλάκης ενόψει του αγώνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA