Μενού
  • Α-
  • Α+

Προς τιμήν μιας σπουδαίας ιστορικής, πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο για τους Νεοϋορκέζους όσο και για τις κοινότητες όλου του κόσμου, το σημερινό Doodle «γιορτάζει» την 151η επέτειο του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών -επιχειρηματιών και χορηγών, καθώς και από κορυφαίους καλλιτέχνες και στοχαστές της εποχής- που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την τέχνη και την παιδεία πιο κοντά στον αμερικανικό λαό. Μια ημέρα σαν σήμερα (13 Απριλίου), του 1870, το μουσείο ιδρύθηκε επίσημα ενώ το πρώτο έργο τέχνης που απέκτησε ήταν μια ρωμαϊκή σαρκοφάγος 

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης έχει διανύσει αρκετό δρόμο ώστε από την πρώτη παρουσίαση να γίνει το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης, με μια μόνιμη συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντικείμενα τέχνης, τα οποία «κουβαλούν» πάνω από 5.000 χρόνια ιστορίας και προέρχονται από σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ένα δείγμα από τα πάμπολλα έργα τέχνης που φιλοξενούνται σήμερα στο μουσείο, απεικονίζονται στο σημερινό Doodle (της Google): ένα βυζαντινό ψηφιδωτό δάπεδο από το 500-550 μ.Χ., η πανοπλία του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α΄ από τον 16ο αιώνα, μια εντυπωσιακή παραδοσιακή φορεσιά με χάντρες των Λακότα καθώς και ο πίνακας με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Σάμουελ Τζόζεφ Μπράουν Τζούνιορ από τη δεκαετία του 1940, κ.ά΄.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA