Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το RT, η ιδιοκτήτριά του - Leysan Dauletova - μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Tatarstan 24, αποκάλυψε ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση εντοπίζοντας ένα κενό στην αγορά για τέτοιες σχολές.

Παράλληλα, κάθε φορά που η ίδια πήγαινε σε ένα στούντιο χορού ένιωθε άβολα με όλους τους άνδρες που κυκλοφορούσαν στο κτήριο, καθώς γονείς μπαινόβγαιναν για να παίρνουν τα παιδιά τους.

«Πήρα την απόφαση να δημιουργήσω ένα χώρο όπου οι μουσουλμάνες θα μπορούσαν να εξασκούνται χωρίς αδιάκριτα βλέμματα», εξήγησε, τονίζοντας πως οι περισσότερες μαθήτριές της έχουν ως στόχο να εντυπωσιάσουν τους συζύγους τους.

Οι ιδιαίτεροι κανόνες λειτουργίας της σχολής

Για αυτό και η σχολή pole dancing που ίδρυσε έχει μοναδικούς και αυστηρούς κανόνες λειτουργίας:

Τα παράθυρα είναι πάντα κλειστά, απαγορεύεται ρητά η βιντεοσκόπηση και η παρουσία ανδρών, ενώ δεν ακούγονται τραγούδια που περιέχουν βλασφημίες στους στίχους τους.

Η σχολή pole dancing, μάλιστα, βρίσκεται απέναντι από ένα τζαμί, ενώ εγκρίθηκε και από τον ιμάμη του.

https://www.youtube.com/watch?v=0LiwSLOiUcQ

Το σκεπτικό του ιμάμη που έδωσε την έγκρισή του

Ο Ansar Hazrat Miftakhov, υπεύθυνος του τοπικού τζαμιού Al-Marjani, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος μια μουσουλμάνα να μην μπορεί να συμμετάσχει στη σχολή και να χορεύει σε στύλο:

«Μας είπαν πως θέλουν να το δείξουν στους άνδρες τους, ώστε αυτοί να μην κοιτάνε άλλες γυναίκες. Και είπαμε πως φυσικά αυτό επιτρέπεται. Δεν παραβιάζει τις αρχές του Ισλάμ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις, ωστόσο, υπήρξαν τόσο από την Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών της Ρωσίας, όσο και από την τοπική οργάνωση του Ταταρστάν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA