Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βρετανία: Η αμύθητη περιουσία και οι κληρονόμοι του πρίγκιπα Φιλίππου

Σε πένθος δύο εβδομάδων βρίσκεται η βασιλική οικογένεια μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, με την κηδεία να αναμένεται να γίνει το Σάββατο (17/4) κεκλεισμένων των θυρών με 30 μόνο καλεσμένους

Στο πένθος βύθισε το Ηνωμένο Βασίλειο η είδηση του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, αφήνοντας πίσω του τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα.

Ο δούκας του Εδιμβούργου όμως, άφησε πίσω του και μια αμύθητη περιουσία. Ο μισθός του έφτανε τα 460.000 ευρώ τον χρόνο και πληρωνόταν από τους Βρετανούς φορολογουμένους μέσω του λογαριασμού στο Sovereign Grant που διαχειρίζεται τους μισθούς της βασιλικής οικογένειας.

Είναι άγνωστο αν συνέχισε να παίρνει αυτά τα χρήματα μετά το 2017 που είχε παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα. Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η περιουσία που άφησε πίσω του ξεπερνά τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τους «χρυσούς» κληρονόμους, από τη στιγμή που τα περισσότερα ακίνητα του πρίγκιπα Φιλίππου είναι κοινής ιδιοκτησίας με την βασίλισσα Ελισάβετ, το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν σε αυτή ή να μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου -που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 17 Απριλίου- αναμένεται να παραστούν μόλις 30 άτομα, με τον μοναδικό «κοινό θνητό» που θα δώσει το παρών να είναι ο ιδιαίτερος γραμματέας του πρίγκιπα Φιλίππου, Άρτσι Μίλλερ Μπέικγουελ.


 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#πρίγκιπας Φίλιππος #Βρετανία #Κηδεία #περιουσία