Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης πως επήλθε συμφωνία μεταξύ των συμμάχων και η αποχώρηση των νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν θα ξεκινήσει την 1η Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η ομιλία του Αμερικάνου Προέδρου Τζο Μπάιντεν με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την ασιατική χώρα.

«Οι σύμμαχοι αποφάσισαν ότι θα ξεκινήσουμε την αποχώρηση των δυνάμεων της Αποστολής Αποφασιστική Υποστήριξη από την 1η Μαΐου... Σχεδιάζουμε η αποχώρηση όλων των αμερικανικών δυνάμεων και των δυνάμεων της Αποστολής Αποφασιστική Υποστήριξη να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες», ανέφεραν τα 30 κράτη – μέλη της συμμαχίας στην ανακοίνωσή τους σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Το Αφγανιστάν πρέπει να οικοδομήσει μια ασφαλή χώρα για τους πολίτες του καθώς το ΝΑΤΟ αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από την ανακοίνωση της απόφασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA