Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας στο Reuters, οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή του Αμαζονίου, όπου ζει η φυλή αυτοχθόνων Γιανομάμι, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από τους αρχηγούς της.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει σήμερα ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού που έχει βιώσει οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη και οι φυλές αυτοχθόνων βρίσκονται μεταξύ των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της.

Η Ένωση Χουτουκάρα, η οποία εκπροσωπεί τους αυτόχθονες Γιανομάμι, έφερε το ζήτημα αυτό στην ομοσπονδιακή εισαγγελία με την υποστήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Instituto Socioambiental.

Η καταγγελία για υγειονομικούς που παρέχουν εμβόλια σε μεταλλωρύχους

Η Ένωση διευκρίνισε ότι ένας υγειονομικός στην περιοχή Χομόξι έδωσε σε παράνομους χρυσωρύχους εμβόλια κατά της COVID-19 με αντάλλαγμα χρυσό. Ο εργαζόμενος αυτός των υγειονομικών υπηρεσιών πούλησε επίσης βενζίνη και μια γεννήτρια στους μεταλλωρύχους ανταλλάσσοντάς τα με χρυσό, πρόσθεσε.

«Οι Γιανομάμι διαμαρτύρονται εδώ και καιρό ότι υλικά και φάρμακα που προορίζονται για τους ιθαγενείς δίδονται αντ'αυτών σε παράνομους μεταλλωρύχους», δήλωσε ο Ντάριο Κοπενάουα Ιανομάμι της Χουτουκάρα σε επιστολή του, στην οποία αναφέρονται οι επίσημες καταγγελίες που έγιναν στους εισαγγελείς και στο υπουργείο Υγείας.

Σε άλλη περίπτωση, ένας άλλος εργαζόμενος στις υγειονομικές υπηρεσίες συνάντησε μεταλλωρύχους τη νύχτα και τους έδωσε φάρμακα έναντι χρυσού, σύμφωνα με την ένωση.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας διευκρίνισε ότι έλαβε την επιστολή στις 5 Απριλίου, οπότε και ξεκίνησε την έρευνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA