Μενού
  • Α-
  • Α+

Πασχίζοντας να αναπνεύσουν, δύο άνδρες με μάσκες οξυγόνου μοιράζονται ένα κρεβάτι σε κρατικό νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας.

Από την ανακοίνωση λιγότερων από 10.000 νέων ημερήσιων κρουσμάτων νωρίτερα φέτος, τα περιστατικά ξεπέρασαν σήμερα τα 200.000, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο υψηλότερος τέτοιος αριθμός παγκοσμίως. Στο νοσοκομείο Lok Nayak Jai Prakash Narayan (LNJP), μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Ινδία αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό και με περισσότερες από 1.500 κλίνες, τα ασθενοφόρα σχημάτιζαν σήμερα ουρά για να μεταφέρουν τους ασθενείς. Ο νεότερος ασθενής ήταν ένα νεογέννητο μωρό.

«Υπάρχει σίγουρα υπερφόρτωση. Ήδη εργαζόμαστε με όλο το δυναμικό που έχουμε», δήλωσε ο διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Σουρές Κουμάρ. Από 54 κλίνες αρχικά, το νοσοκομείο έχει τώρα πάνω από 300 για ασθενείς με κορονοϊό που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό. Ασθενείς χωρίς να έχουν μεταξύ τους συγγένεια μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, με αυτούς που προσφάτως έχασαν τη ζωή τους να κείτονται έξω από τον θάλαμο προκειμένου να μεταφερθούν στο νεκροτομείο.

«Σήμερα, μόνο στο Lok Nayak είχαμε 158 εισαγωγές», δήλωσε ο Κουμάρ. Σχεδόν όλες αφορούσαν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση. Αφού επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά στον κόσμο lockdown για σχεδόν τρεις μήνες πέρυσι, η κυβέρνηση της Ινδίας χαλάρωσε σχεδόν όλους τους περιορισμούς έως τις αρχές του 2021, αν και πολλές περιοχές έχουν τώρα επιβάλει τοπικού χαρακτήρα περιορισμούς.

«Ο κόσμος δεν ακολουθεί τις οδηγίες», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι απλώς απρόσεκτοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA