Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγική μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βραζιλίας καθώς τα φάρμακα για την αναισθησία, τα οποία απαιτούνται για την νάρκωση των ασθενών με COVID-19, εξαντλούνταν χθες και πληροφορίες αναφέρουν ότι δένουν στα κρεβάτια τους τούς βαριά νοσούντες για να τους διασωληνώσουν χωρίς επαρκή αναισθησία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαρσέλου Κεϊρόγκα δήλωσε ότι η Βραζιλία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανία και με άλλες χώρες για να εξασφαλίσει τα επείγοντα φάρμακα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία, επίσης αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν αρκετό οξυγόνο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η «αποτυχημένη διαχείριση» της Βραζιλίας έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή που θα μπορούσε να επιδεινωθεί και άλλο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Βραζιλία έχει καταγράψει συνολικά 361.884 θανάτους από covid-19--μόνο οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους--και 13.673.507 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA