Μενού
  • Α-
  • Α+

Εθελοντής πυροσβέστης στην Ισπανία έβαλε φωτιά σε δάσος, αφού πρώτα το «έλουσε» με βενζίνη. Κάηκαν περίπου 1,55 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης. Το δικστήριο έκρινε πως ο πυροσβέστης το έκανε για να «ικανοποιήσει το εγώ του» και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 έτη και πρόστιμο 158.000 ευρώ. 

Ο Λουίς Τρουέμπα , αρνήθηκε ότι έβαλε σκόπιμα τη φωτιά τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε γρήγορα στην περιοχή από ένστικτο. 

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι έκαψε τη γη για να «ικανοποιήσει το εγώ του» και «να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο» στην κατάσβεση της φωτιάς στην «πρώτη γραμμή».

Ύποπτο ήταν και το γεγονός ότι επέστρεψε στη βάση μετά «και πήρε ένα κουτί βενζίνης από την πλευρά του οδηγού (του οχήματός του), το οποίο προσπάθησε να κρύψει».

Ένας συνάδελφος εθελοντής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι στον κατηγορούμενο άρεσαν οι πυρκαγιές και έκανε σαν «τρελός μετά την κατάσβεση».

Οι ζημίες που προκλήθηκαν στην δασική έκταση ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ.

Πηγή: Guardian 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA