Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Reuters: Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν την μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία

Η Ελλάδα υπέγραψε με το Ισραήλ την μεγαλύτερη έως σήμερα αμυντική διακρατική συμφωνία

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία περιλαμβάνει μία σύμβαση 1,65 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία και λειτουργία εκπαιδευτικού κέντρου για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Elbit Systems για περίοδο 22 ετών, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα, Κυριακή.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα διαμορφωθεί σύμφωνα με την ακαδημία πτήσεων του Ισραήλ και θα είναι εξοπλισμένο με δέκα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Μ-346 που παράγονται από την ιταλική εταιρεία Leonardo, πρόσθεσε το υπουργείο. Η Elbit θα προμηθεύσει συστήματα για την αναβάθμιση και λειτουργία των ελληνικών εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6 και επίσης θα παρέχει εκπαίδευση, προσομοιωτές και υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Είμαι βέβαιος ότι (αυτό το πρόγραμμα) θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες και θα ενισχύσει τις οικονομίες του Ισραήλ και της Ελλάδας και συνεπώς η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών μας θα εμβαθύνει σε αμυντικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας έγινε έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο την Παρασκευή μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, οι οποίοι συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους. Η εταιρεία Elbit ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει ολόκληρο τον εκπαιδευτικό στόλο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (που αποτελείται από δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και T-6) με νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 και θα τον συντηρεί για περίπου μια εικοσαετία.

Με πληροφορίες από Reuters

Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Ελλάδα #Ισραήλ