Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πρίγκιπας Κάρολος: Συνάντηση με τον Ουίλιαμ με φόντο τη βασιλεία

Η κηδεία του Φιλίππου έβαλε ένα τέλος σε μια εποχή και άνοιξε την πόρτα στην επόμενη, η οποία ενδέχεται να βρει τον Κάρολο σε θέση βασιλιά της Αγγλίας

Τους τελευταίους μήνες ήταν όλο και περισσότερες οι φήμες σχετικά με σκέψεις της Βασίλισσας Ελισάβετ να αποσυρθεί από τα καθήκοντα της και να παραδώσει τα σκήπτρα στον Κάρολο, που είναι ο επόμενος στη διαδοχή. Αυτές οι φήμες θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποκτούν υπόσταση, τώρα που ο Φίλιππος πέθανε και η Ελισάβετ είναι μόνη της.

Οι διεργασίες στο Παλάτι θα ενταθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς τα μέτωπα που είναι ανοιχτά, είναι πολλά. Ο Πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει ρόλο πρωτοβουλίας για να σχεδιάσει την επόμενη μέρα και το ποιοι θα απαρτίζουν με ουσιαστικό ρόλο τη βασιλική οικογένεια, θα αναλάβουν δηλαδή συγκεκριμένα καθήκοντα.

Ο Κάρολος μάλιστα θα συναντηθεί με τον γιο του, Ουίλιαμ, για να καθορίσουν μαζί το μέλλον στο Παλάτι, μιας και μπορεί ο Κάρολος να ετοιμάζεται για επόμενος βασιλιάς, αλλά το πλάνο που θα εκπονηθεί θα αφορά και τη διάδοχη κατάσταση για όταν έρθει και η δική του ώρα.

3.000 υποχρεώσεις για 15 άτομα

Στις πρώτες σκέψεις του Καρόλου είναι ο Πρίγκιπας Έντουαρντ και η Κόμισσα Σοφία να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο και να καλύψουν το κενό που έχουν αφήσει ο Χάρι και η Μέγκαν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Δούκες του Σάσεξ είχαν αναλάβει 558 καθήκοντα, οπότε αυτά πρέπει να διανεμηθούν. Παράλληλα, υπάρχει και το κενό του Πρίγκιπα Άντριου, που μετά την αποκάλυψη της φιλίας του με τον Επστάιν, αποσύρθηκε από το Παλάτι.

Τα ζητήματα είναι πολλά και σίγουρα θα χρειαστούν μήνες μέχρι να διευθετηθούν, ενώ ο Κάρολος περιμένει πώς και πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ, για να συνδράμουν, ίσως νωρίτερα από αυτό που θα περίμενε κανείς.

Πάντως, αυτή τη στιγμή 15 μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να ανταποκριθούν σε 3.000 υποχρεώσεις, αριθμός ιλλιγιώδης, κάτι που έχει οδηγήσει σε σκέψεις περικοπών κάποιων εξ αυτών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ