Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για ενεργοποίηση της επιλογής αγοράς επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων - στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς που υπέγραψε η ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech τον Φεβρουάριο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έτσι ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκατομμύρια το 2021.

Σημειώνεται πως οι Pfizer και BioNTech συμφώνησαν, την περασμένη εβδομάδα, να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας αποστολή 50 εκατομμυρίων δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το δ' τρίμηνο.

Μπουρλά: Περήφανοι για τον ρόλο που διαδραματίζουμε

Την είδηση σχολίασε στο Twitter ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, επισυνάπτοντας τη σχετική ανακοίνωση

«Είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβολιασμούς κατά του COVID19 και συνεχίζουμε να παρέχουμε εκατομμύρια δόσεις σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα προμηθεύσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 100 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID19 φέτος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ σε 600 εκατομμύρια» ανέφερε σε tweets του.

https://twitter.com/AlbertBourla/status/1384114935148412928?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA