Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις μετά την ανακοίνωση-σοκ ότι έξι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ) έχουν προσχωρήσει σε μια νέα διοργάνωση, που περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα σωματεία της ηπείρου.

Η πρόταση έχει προκαλέσει οργή μεταξύ των οπαδών, των ποδοσφαιρικών αρχών και άλλων συλλόγων, καθώς η προτεινόμενη Σούπερ Λίγκα θα είναι μια κλειστή διοργάνωση, πράγμα που σημαίνει ότι τα ιδρυτικά μέλη δεν θα υποβιβάζονται ούτε θα αντικαθίστανται.

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα δεν ήταν «καλή είδηση για τους οπαδούς» και υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τις ποδοσφαιρικές αρχές «για να φροντίσει ότι δεν θα προχωρήσει με τον τρόπο που προτείνεται σήμερα».

Ο Υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν πρόκειται να προβεί σε δήλωση στα ΜΜΕ σχετικά με τα σχέδια της ευρωπαϊκής Super League το απόγευμα της Δευτέρας.

Η Διακομματική Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού της Βουλής των Κοινοτήτων πρόκειται να συναντηθεί για να συζητήσει αυτό που ο πρόεδρός της Τζούλιαν Νάιτ χαρακτήρισε ως «μια σκοτεινή μέρα για το ποδόσφαιρο».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης τοπικής προεκλογικής εκστρατείας στο Γκλούσεστερσαϊρ, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ήταν κάτι περισσότερο από «μεγάλα παγκόσμια brand» και πως θα έπρεπε να έχουν μια σύνδεση με τους οπαδούς και τις κοινότητές τους.

«Θα εξετάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε»

Ερωτηθείς αν οι ομάδες που θα ενταχθούν στην αποσχισθείσα λίγκα θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να εξοφλήσουν τα δάνεια κορονοϊού που έλαβαν από το κράτος, ο Τζόνσον δήλωσε: «Θα εξετάσουμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε με τις ποδοσφαιρικές αρχές για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα προχωρήσει με τον τρόπο που προτείνεται σήμερα. Δεν νομίζω ότι είναι καλά νέα για τους φιλάθλους, δεν νομίζω ότι είναι καλά νέα για το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα.»

Πρόσθεσε: «Αυτές οι ομάδες προέρχονται ιστορικά από τις πόλεις τους, από τις τοπικές τους κοινότητες. Θα πρέπει να έχουν μια σύνδεση με τους φιλάθλους και το περιβάλλον τους. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξακολουθήσει να συμβαίνει. Δεν μου αρέσουν αυτές οι προτάσεις και θα εξετάσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε.»

Από την  πλευρά του, ο Νάιτ δήλωσε: «Αυτή είναι μια σκοτεινή μέρα για το ποδόσφαιρο – μια συμφωνία που έγινε πίσω από κλειστές πόρτες, προφανώς χωρίς να ληφθούν υπόψη οι φίλαθλοι. Αν και αυτή η ιδέα προωθήθηκε πριν από αρκετούς μήνες, αυτό που είναι συγκλονιστικό είναι η ταχύτητα με την οποία έχει ανακοινωθεί αυτό το αποσπασματικό πρωτάθλημα.

Αυτό που χρειάζεται είναι μια αναθεώρηση του ποδοσφαίρου με πραγματικά δεδομένα και πλέον. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται επαναφορά, αλλά αυτό δεν είναι ο τρόπος να το κάνουμε. Τα συμφέροντα των τοπικών συλλόγων πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο οποιωνδήποτε μελλοντικών σχεδίων. Εμείς, η Επιτροπή, θα το συζητήσουμε αυτό όταν θα συναντηθούμε αύριο σε μια ιδιωτική συνεδρία.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA