Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα 95α γενέθλιά της, λίγες ημέρες αφότου αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο. Λέγεται ότι θα βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς έχει εγκαταλείψει το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να μπορέσει να μείνει ασφαλής λόγω της πανδημίας.

Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο λόγω της παράδοσης που ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β'.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά χωρίς τον αγαπημένο της σύζυγο. Σ' ένα γάμο που κράτησε 73 χρόνια.

Στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου εκατομμύρια μάτια είδαν τη βασίλισσα να κάθεται μόνη της σε μια σειρά από άδειες θέσεις μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της τελετής. Είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι, καθώς έπρεπε να αποχωριστεί το στήριγμά της, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η βασίλισσα τοποθέτησε ένα στεφάνι με ιδιαίτερο συμβολισμό στη σορό του συζύγου της, στο οποίο υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα με λίγες λέξεις: «Στη μνήμη της αγάπης, Ελισάβετ». Ανέλαβε να επιλέξει προσωπικά τα λουλούδια του στεφανιού που ήταν λευκά κρινάκια, λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, και γιασεμί.

Πριν από την κηδεία του συζύγου της, η βασίλισσα λέγεται ότι πέρασε πολλές ώρες μοναξιάς και προσευχής στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA