Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τοποθέτησή του στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk, ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τσασίν, ισχυρίστηκε ότι η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία.

«Όπως αναφέρεται και στο όνομα αυτής της τοποθεσίας Dedeağaç (dede= παππούς και ağaç= δέντρο), οι παππούδες μας φύτεψαν εκεί δέντρα», ανέφερε χαρακτηριστικά για να ενισχύσει το επιχείρημά του.

Παράλληλα «ορκίστηκε» ότι η Τουρκία «θα καταλάβει ελληνικά όπλα στο Αιγαίο και τα αμερικανικά όπλα στη Συρία».

«Οι ΗΠΑ έδωσαν 1.200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα (για να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης). Είναι μεταχειρισμένα οχήματα, αμερικάνικα σκουπίδια. Κάποια από αυτά είναι καλά μόνο για ανταλλακτικά. Αν η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά και μας πυροβολήσει με αυτά τα όπλα, αυτά θα γίνουν λάφυρά μας, όπως έγινε και στην Κύπρο. Το ίδιο είπα και στους "καζανοκέφαλους" (τους Αμερικανούς). Τους είπα “Φέρνετε όπλα στο PΚΚ στα σύνορα με τη Συρία. Αυτά τα όπλα θα είναι σύντομα δικά μας”. Με αυτές τις εσφαλμένες πολιτικές, σχεδιασμένες για εκφοβισμό, είναι λάθος για τον Μπάιντεν να περιλαμβάνει την Τουρκία με την Κρήτη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη», ανέφερε ο Τσασίν.

Το βίντεο με τις συγκεκριμένες μεταφράσεις δημοσίευσε με αγγλικούς υπότιτλους ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος στη Σουηδία, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1384075976276013060?ref_src=twsrc^tfw

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη τοποθέτησή του ο Τσασίν είχε απειλήσει τον Μποζκούρτ ότι η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών θα τον εντοπίσει και θα τον ταΐσει στα ψάρια.

«Έγραψα στο Twitter και του ζήτησα να εντοπίσει αυτό το άτομο (τον δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ). Το Twitter ούτε απάντησε, ούτε έκανε τίποτε άλλο. Αλλά αυτές οι ενέργειες του  Τwitter, χρησιμοποιώντας εμένα και αυτό το κανάλι (εννοεί το CNN Turk) στρέφονται ενάντια στο τουρκικό έθνος. Που είναι ο ένοχος για όλα αυτά; Μάθαμε ότι είναι στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία. Αλλά η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) θα τον βρει. Σας λέω το εξής. Δεν ξέρω αν η ΜΙΤ τον ταΐσει στα ψάρια ή στους καρχαρίες, αλλά οι προδότες πάντοτε κάποια μέρα παίρνουν την τιμωρία τους», είχε αναφέρει τότε ο 65χρονος καθηγητής.

https://twitter.com/nordicmonitor/status/1352056789920055299?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA