Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 51χρονος ηθοποιός, γεννημένος στο Ουβάλντε του Τέξας το 1969 και τιμηθείς με Οσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club» (2013), έχει πει εδώ και καιρό ότι σκέφτεται σοβαρά να κατεβεί στις επόμενες εκλογές για το αξίωμα του κυβερνήτη, με σκοπό να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Γκρεγκ Αμποτ, τον Νοέμβριο του 2022.

Σε δήλωσή του όμως στο «The Hugh Hewitt Show» είχε επισημάνει ότι το θέμα της υποψηφιότητάς του «έχει περισσότερο να κάνει με τον κόσμο παρά με εμένα», εννοώντας ότι θα περίμενε να δει τι ανταπόκριση θα είχε στους πολίτες της δεύτερης μεγαλύτερης και δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας των ΗΠΑ, το σενάριο καθόδου του στην πολιτική.

Όμως, σε τελευταία δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας για λογαριασμό της εφημερίδας The Dallas Morning News, ο ΜακΚόναχι απολαμβάνει ένα εντυπωσιακό προβάδισμα 12% έναντι του Αμποτ (45%-33%), ενώ το 22% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει κάποιον άλλον. Η δημοσκόπηση διεξήχθη την εβδομάδα 6-13 Απριλίου με δείγμα 1.126 ψηφοφόρους και με περιθώριο σφάλματος 2,92%.

Όπως επεσήμανε το Fox News, μολονότι πρόκειται για μικρό δείγμα και μόλις μία δημοσκόπηση τα ποσοστά ευνοούν τον ΜακΚόναχι: επικρατεί του Άμποτ, ήδη κυβερνήτη δύο θητειών, με διψήφιο ποσοστό μολονότι δεν έχει καν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

«Ο Μάθιου ΜακΚόναχι έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα: την αναγνωρισιμότητα του ονόματός του αλλά και την αναγνώριση των Τεξανών για τα πόσα έχει κάνει για να βοηθήσει τους Τεξανούς και να κάνει ακόμα πιο γνωστή και περήφανη την πολιτεία», είπε ο Μαρκ Όουενς, πολιτικός αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA