Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τα στελέχη της κυβέρνησης εξετάζουν τα επιτρεπόμενα επίπεδα της νικοτίνης στα τσιγάρα, παράλληλα με το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν πλήρως να τσιγάρα μενθόλης.

Όπως σημειώνεται η ίδια η νικοτίνη δεν προκαλεί καρκίνο, αλλά κάνει τα προϊόντα καπνού εθιστικά, ενώ τα τσιγάρα μενθόλης προτιμώνται από εφήβους, που έτσι ξεκινούν το κάπνισμα. 

Το ζήτημα για τα τσιγάρα μενθόλης ήρθε στο προσκήνιο, καθώς ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) καλείται μέχρι τις 29 Απριλίου να «απαντήσει» σε αίτημα πολίτη, ο οποίος κατέφυγε στη δικαστική οδό ζητώντας την απαγόρευσή τους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η αμερικανική κυβέρνηση μελετά τώρα το αν θα προχωρήσει πρώτα στην υποχρεωτική μείωση της νικοτίνης ή θα εισάγει και τα δύο μέτρα ταυτόχρονα.

Η είδηση έχει ήδη προκαλέσει αναταραχή στα χρηματιστήρια, με τις μετοχές των αμερικανικών καπνοβιομηχανιών να σημειώνουν σημαντική πτώση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA