Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενυδρείο επισήμανε την Κυριακή ότι εξέτασε τις ενυδρίδες, αφού έδειξαν «ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, όπως φτάρνισμα, ρινική καταρροή, ήπιο λήθαργο και βήχα.» Τα επτά ζώα λαμβάνουν ειδική αγωγή. Παρά το γεγονός ότι είναι προχωρημένης ηλικίας, η κατάστασή τους παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως σχετικά σύντομα, ανέφερε το ενυδρείο.

«Οι ασιατικές βίδρες βρίσκονται υπό πολύ στενή παρακολούθηση από κτηνιάτρους και μέλη της ομάδας φροντίδας των ζώων», δήλωσε η Δρ. Τόνια Κλάους, αντιπρόεδρος για την υγεία των ζώων και του περιβάλλοντος στο ενυδρείο της Τζόρτζια. «Παρέχουμε υποστηρικτική φροντίδα όπως απαιτείται, ώστε να μπορούν να τρώνε, να ξεκουράζονται και να αναρρώνουν», συμπλήρωσε.

Το ενυδρείο υποψιάζεται ότι οι ενυδρίδες μολύνθηκαν από ένα ασυμπτωματικό μέλος του προσωπικού και εξέτασαν όλο το προσωπικό που ήταν σε επαφή μαζί τους. Αυτά τα ζώα δεν έχουν άμεση επαφή με τους επισκέπτες και βρίσκονται σε ξεχωριστό σημείο, που περιβάλλεται από ακρυλικά εμπόδια, είπε το ενυδρείο.

«Οι ενυδρίδες θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται και μόλις δεν είναι πλέον θετικές στον κορονοϊό, τότε θα καθοριστεί πότε θα επιστρέψουν στην έκθεση», πρόσθεσε σε δήλωση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ενυδρείο πλήττεται από τον ιό, αλλά όχι η πρώτη φορά που ένα ζώο διαγιγνώσκεται θετικό. Τον Δεκέμβριο, τρεις λεοπαρδάλεις βρέθηκαν θετικές στον ζωολογικό κήπο του Λούιβιλ. Χιλιάδες βιζόν πέθαναν σε αγροκτήματα γούνας στη Γιούτα και το Ουισκόνσιν μετά από μια σειρά κρουσμάτων κορονοϊού. Ένας μικρός αριθμός γατών και σκύλων έχει επίσης βρεθεί να φέρει τον ιό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA