Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 33χρονη Ανισάχ Αχμέντ οργάνωσε την απαγωγή και τον τραυματισμό της με μαχαίρι, σε μια «ολοκληρωμένη και ενορχηστρωμένη» εκστρατεία εκδίκησης εναντίον του συναδέλφου της δικηγόρου Ικμπάλ Μοχάμεντ.

Η Αχμέντ προσπάθησε επίσης να παγιδεύσει τον 38χρονο Μοχάμεντ για την κατηγορία του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι είχε επιδοθεί σε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον της σε αρκετές περιπτώσεις. Η δικηγόρος αργότερα προσέλαβε τον πρώην σύντροφό της, Μουσταφά Χουσεΐν, ώστε εκείνος να αγοράσει ένα τηλέφωνο στο όνομα του θύματος για να υποστηρίξει τον ψεύτικο ισχυρισμό της ότι είχε λάβει απειλητικά τηλεφωνήματα από τον Μοχάμεντ. Επίσης, δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο όνομα του θύματος, χρησιμοποιώντας τους για να στείλει απειλητικά e-mail.

Ο Μοχάμεντ σήμερα συνέκρινε τη δοκιμασία του με το θρίλερ του 1987 «Ολέθρια σχέση», εξηγώντας ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την ταινία καθώς «ήταν ακριβώς ό,τι συνέβη σε μένα.» Πρόσθεσε ότι η αστυνομία τού είπε ότι η Αχμέντ πιθανότατα τον στοχοποίησε επειδή ήταν ο πρωταγωνιστής ενός ντοκιμαντέρ του BBC, με τον τίτλο The Barristers («Οι δικηγόροι»). Η σειρά, η οποία προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2008, ακολουθούσε φοιτητές νομικής, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ, καθώς έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο επάγγελμα αφού είχαν ολοκληρώσει την άσκηση.

Η Αχμέντ συναντήθηκε με τον συνάδελφό της μέσω του επαγγελματικού δικτύου LinkedIn πριν από περίπου έξι χρόνια και ξεκίνησε μια σχέση μαζί του το 2014. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψε ότι ο εραστής της ήταν παντρεμένος και έτσι εκείνη ξεκίνησε μια περίτεχνη εκστρατεία εκδίκησης, η οποία την οδήγησε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης με ελάχιστη διάρκεια τεσσάρων ετών και έξι μηνών.

«Ακρότητες που ξεπερνούν τη φαντασία»

Ο δικαστής Μάικλ Γκλέντχιλ δήλωσε:

«Αυτή η υπόθεση αφορούσε σαφώς πολύ προσεκτικό σχεδιασμό για να καταστρέψει την προσωπική και επαγγελματική ζωή του θύματος. Οι ακρότητες, στις οποίες έφτασε για να εκδικηθεί τον κ. Μοχάμεντ ξεπερνούν κάθε φαντασία. Οι πράξεις σας, κυρία Αχμέντ, ήταν κακόβουλες, ακόμα και σατανικές. Επιμείνατε για μεγάλο χρονικό διάστημα και στρατολογήσατε τον Χουσεΐν και άλλους για να σας βοηθήσουν.

Οι ψευδείς ισχυρισμοί μπορούν να έχουν τρομερές συνέπειες σε ένα αθώο άτομο που δεν έχει διαπράξει κανένα έγκλημα. Η ψευδής κατηγορία για παρενόχληση είναι αρκετά σοβαρή. Αλλά το να κατηγορείς κάποιον για βιασμό ανήκει σε μια άλλη κατηγορία.»

Οι προσπάθειες της Αχμέτ να καταστρέψει την προσωπική ζωή και την καριέρα του θύματος ξεκίνησαν όταν έστειλε μηνύματα που περιγράφουν λεπτομερώς τη σχέση τους στη σύζυγο και τους συναδέλφους του θύματος. Αργότερα, απέστειλε e-mail και στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, απαιτώντας έρευνα για την ακεραιότητά του Μοχάμεντ. Στη συνέχεια, δημιούργησε ψεύτικα e-mail για να υποστηρίξει τους ψευδείς ισχυρισμούς της και με τρόπο που να φαίνεται σαν το θύμα να την απειλούσε.

Ακολούθως, ο Μοχάμεντ συνελήφθη εν ώρα εργασίας και κλειδώθηκε σε ένα κελί για επτά ώρες. Ωστόσο, οι ειδικοί των υπολογιστών αργότερα διαπίστωσαν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είχαν παραποιηθεί και η αστυνομία αντ' αυτού συνέλαβε την Αχμέτ για παρενόχληση. Αργότερα, εκείνη παραδέχτηκε τη δημιουργία των ψεύτικων e-mail, αλλά επέμενε ότι ο Μοχάμεντ την είχε παρενοχλήσει.

Δεν το έβαζε κάτω

Όταν αποφασίστηκε η δίωξη της Αχμέτ για παρενόχληση, εκείνη αποφάσισε να κλιμακώσει τις ενέργειές της. Έκανε άλλη μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει τον Μοχάμεντ για σοβαρό ποινικό αδίκημα. Ανέφερε ότι την είχε βιάσει σε αρκετές περιπτώσεις. Η καταγγελία της ήταν λεπτομερής και πειστική, παρόλο που ήταν εντελώς ψευδής.

Βραχυπρόθεσμα, η αποπροσανατολιστική αυτή τακτική λειτούργησε. Ο Μοχάμεντ συνελήφθη και πάλι και ανακρίθηκε. Ο 38χρονος δικηγόρος είδε ​την καριέρα τκαι την οικογενειακή ζωή να αποσυντίθενται μπροστά στα μάτια του, σκέφτηκε ακόμη και να αυτοκτονήσει.  Όμως, η Αχμέτ δεν σταμάτησε ούτε στους ισχυρισμούς περί βιασμού.

Δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο όνομα του θύματος, χρησιμοποιώντας τους για να στείλει απειλητικά μηνύματα. Ομοίως, έπεισε κόσμο στο Μπέρμιγχαμ να της τηλεφωνούν συνεχώς, υποστηρίζοντας τον ψεύτικο ισχυρισμό της ότι ο Μοχάμεντ την παρενοχλούσε.

Έβαλε στο «παιχνίδι» και τον πρώην σύντροφό της

Στο δικαστήριο, ο 34χρονος Χουσεΐν, πρώην σύντροφος της Αχμέτ, ομολόγησε πως είχε λάβει δεκάδες μηνύματα και κλήσεις από εκείνη, ζητώντας του να τη βοηθήσει να εκδικηθεί τον πρώην εραστή της. Προσπάθησε μάλιστα να πείσει και την αστυνομία ότι ο Μοχάμεντ είχε σκοπό να τη δολοφονήσει και να ασκήσει περισσότερη βία πάνω της.

Εν τέλει, η Αχμέτ έπεισε τον Χουσεΐν ότι αν δεν την μαχαιρώσει, τότε θα έπρεπε να το κάνει η ίδια. «Αυτή είναι η μόνη διέξοδος. Καν'το για την αγάπη», φέρεται να του είπε. Έχοντας προγραμματίσει την επίθεση, είπε στον Χουσεΐν να τη μαχαιρώσει τρεις φορές και πως θα έπρεπε να της επιτεθεί από το κάθισμα του οδηγού του αυτοκινήτου της.

Στις 12 Ιουλίου 2015, η αστυνομία έλαβε κλήση από μια γυναίκα που είχε μια «τρομακτική πληγή» στον μηρό της. Ήταν σε θέση να δώσει μια λεπτομερή περιγραφή του τι είχε συμβεί, λέγοντας ότι την είχε σταματήσει ένα άλλο όχημα και μαχαιρώθηκε στο πόδι από έναν άνδρα Στο ασθενοφόρο, είπε σκόπιμα το όνομα του θύματος, κατηγορώντας τον ότι την απήγαγε και έκοψε το πόδι της.

Στην τελευταία της προσπάθεια, η Αχμέτ έπεισε για άλλη μια φορά τον Χουσεΐν να παραδώσει μια απειλητική επιστολή στο σπίτι της. Όμως, παρότι εκείνος υποστήριξε ότι ενεργούσε για λογαριασμό του Μοχάμεντ, δεν ήταν πειστικός και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι υπήρχε συνωμοσία για να διαστρέψει την πορεία της δικαιοσύνης.

«Έχει μια αδυναμία να αντιμετωπίσει την απόρριψη και τα συναισθήματα της προδοσίας, αλλά είναι πιθανό αυτή η συμπεριφορά να είναι ένας μηχανισμός άμυνας ως αποτέλεσμα της διάγνωσης της συναισθηματικά ασταθούς διαταραχής της προσωπικότητας. Το ότι την παράτησαν κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Ικμπάλ Μοχάμεντ, ήταν το έναυσμα. Μοιάζει πολύ με το μικρό παιδί που φώναξε λύκος, είναι τώρα μια γυναίκα που οδηγήθηκε να επινοήσει ψευδείς ισχυρισμούς για βιασμό και την έπιασαν να λέει ψέματα. Έχει κάνει τον εαυτό της ευάλωτο σε μελλοντική κακοποίηση», είπε ο δικηγόρος της στο δικαστήριο.

Πηγή: Daily Mail

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA