Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Μεμέτ Μους νέο υπουργό Εμπορίου, αναφέρει προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύεται στο σημερινό (21/04) φύλο της επίσημης τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης.

Δεν δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνση της Ρουχσάν Πεκτσάν από τη θέση της. Εξάλλου, ο Ερντογάν συνηθίζει το τελευταίο διάστημα -όπως συνέβη και με την αντικατάσταση του κεντρικού τραπεζίτη- να προχωρά σε αιφνιδιαστικές κινήσεις και μάλιστα αυτές να γίνονται γνωστές τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας τοποθέτησε την Νταριά Γιανίκ υπουργό Οικογένειας και τον Βεντάτ Μπιλγκίν υπουργό Εργασίας. Τα υπουργεία αυτά μόλις εγκαθιδρύονται, καθώς δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Παράπονα Τσαβούσογλου για Δένδια

Στο μεταξύ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο Habertürk, κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια ότι δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα γιατί -ισχυρίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ- άλλα είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους κι άλλα ειπώθηκαν μπροστά στις κάμερες από τον Έλληνα υπουργό.

Ακόμη, ο Τσαβούσογλου, στη συνέντευξη που έδωσε και με αφορμή το περιστατικό με το γαλλικό πλοίο στη Μεσόγειο, επιτέθηκε κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για μια προσχεδιασμένη προβοκάτσια της Αθήνας μαζί με το Παρίσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΣΚΑΪ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA