Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους η Daily Mail με την Google αφού η Βρετανική εφημερίδα αποφάσισε να πάει στα δικαστήρια τον αμερικανικό κολοσσό, διότι τον κατηγορεί ότι χειραγωγεί τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στη πασίγνωστη μηχανή αναζήτησης.

Ο όμιλος που ανήκει η μεγάλη βρετανική εφημερίδα κατηγορεί την Google ότι υποβαθμίζει links των θεμάτων και των άρθρων της και ευνοεί άλλα ανταγωνιστών της. Ακόμα κατηγορεί την Google ότι τιμωρεί τους εκδότες που δεν πωλούν αρκετό διαφημιστικό χώρο για τις δικές της διαφημίσεις.

Η Google σε απάντησή της αναφέρει ότι αυτές οι κατηγορίες είναι άνευ αξίας και δεν ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά. Όμως οι μηνυτές της επιστρέφουν και δίνουν παράδειγμα την κάλυψη που έκαναν για την Βασιλική Οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τους δικηγόρους της Daily Μail τα ρεπορτάζ στη σελίδα της εφημερίδας υποτιμήθηκαν σε ότι έχει να κάνει με την σειρά που εμφανίζονταν στηα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google. Ακόμα δίνουν παράδειγμα τα άρθρα του αρθρογράφου της εφημερίδας Piers Morgan, ο οποίος κάθε μέρα έγραφε για τα τεκταινόμενα μέσα στο Μπάκιγχαμ. Οι χρήστες ενώ τον έψαχναν στη μηχανή αναζήτησης, αυτό που έβρισκαν ήταν άρθρα από μικρότερους ιστότοπους που σχολίαζαν το υλικό του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA