Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντιπαράθεση για την ανάδειξη του υποψήφιου καγκελάριου για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) φαίνεται ότι στοιχίζει ήδη στον τελικό «νικητή» Άρμιν Λάσετ ενώ στον αντίποδα «ανταμείβεται» η υποδειγματική διαδικασία των Πρασίνων.

Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv, οι Πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησης με ποσοστό 28% (+5), ενώ CDU/CSU μένουν στη δεύτερη θέση με 21% (-6%). Στην τρίτη θέση παραμένει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 13% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FPD) με 12%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και η Αριστερά με 7%.

Εάν αυτό ήταν το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών, η επόμενη κυβέρνηση θα σχηματιζόταν με επικεφαλής τους Πράσινους και καγκελάριο την Αναλένα Μπέρμποκ. Οι ομοσπονδιακές εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Άρμιν Λάσετ έλαβε (από το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών), πριν από λίγα 24ωρα, το χρίσμα για την καγκελαρία. Ο έμπιστος συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ θα είναι ο υποψήφιος της γερμανικής Κεντροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Χαστούκι» στο κόμμα της Μέρκελ η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οι Πράσινοι αύξησαν το ποσοστό τους κατά  πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ανάλογη έρευνα που έγινε στις 13 Απριλίου. Αντίθετα, η CDU/CSU χάνει επτά ποσοστιαίες μονάδες και οι Σοσιαλδημοκράτες δύο ποσοστιαίες μονάδες. Το FDP κερδίζει δύο μονάδες και η Αριστερά μία μονάδα.

Επιπλέον, το 54% των Γερμανών θεωρούν πολύ καλή την επιλογή της Αναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφιας καγκελαρίου των Πρασίνων. Αντίθετα, μόλις το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν καλή την επιλογή του Άρμιν Λάσετ ως υποψηφίου καγκελάριου της CDU /CSU. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA