Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αφίσα αναρτήθηκε στους τοίχους ενός σταθμού του προαστιακού στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές της 4ης Μαΐου.

Στην αφίσα, βλέπει κανείς στη μία πλευρά μια ηλικιωμένη γυναίκα με άσπρα μαλλιά και θλιμμένη έκφραση και απέναντί της έναν νεαρό, που φοράει κουκούλα, έχει το στόμα καλυμμένο με ένα φουλάρι και τα μάτια του καλυμμένα με πίξελ. Στη μέση, υπάρχει το μήνυμα: «Ένας ασυνόδευτος ξένος ανήλικος, 4.700 ευρώ τον μήνα, η γιαγιά σου, 426 ευρώ σύνταξη τον μήνα».

Το Vox είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας από τις βουλευτικές του 2019,  ενώ εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, τους οποίος κατηγορεί για κλοπές ή επιθέσεις, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.

Η εισαγγελία της Μαδρίτης ξεκίνησε σήμερα έρευνα για υποκίνηση μίσους μετά την κατάθεση πολλών μηνύσεων, μία εξ αυτών από την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ. Πρόκειται για μια «επίθεση εναντίον των πιο ευάλωτων παιδιών της χώρας μας», δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων Ιόνε Μπελάρα.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι περιφερειακές αρχές αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μπορούν να λαμβάνουν ένα τέτοιο ποσό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA