Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γαλλία: Σταδιακή άρση του lockdown - Ανοίγουν εστίαση και σινεμά από 19 Μαΐου

Σε ρυθμούς κανονικότητας ετοιμάζεται να μπει από τις 19 Μαΐου η Γαλλία, καθώς ανοίγουν και πάλι όλοι οι εξωτερικοί χώροι, αλλά και ορισμένοι κλειστοί

Στη Γαλλία, τα εμπορικά καταστήματα, οι εξωτερικοί χώροι σε μπαρ και εστιατόρια , όπως και οι πολιτιστικοί χώροι, μεταξύ αυτών οι κινηματογράφοι και τα μουσεία, επαναλειτουργούν στις 19 Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του στον περιφερειακό Τύπο της χώρας. Στις 19 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει και ξεκινά στις 21.00 το βράδυ. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα ξανανοίξουν στο εσωτερικό από τις 9 Ιουνίου, όταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μετατεθεί στις 23.00, προτού το συγκεκριμένο μέτρο αρθεί στις 30 Ιουνίου, εφόσον το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία.

«Το σημείο μηδέν ήταν η επαναλειτουργία των σχολείων στις 26 Απριλίου. Αναλάβαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την εκπαιδευτική προτεραιότητα και αυτή τη στρατηγική να ζήσουμε με τον ιό, ακόμα κι αν βρισκόμασταν μπροστά σε έναν υψηλό δείκτη επίπτωσης, υψηλότερο από εκείνον των γειτόνων μας» εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρο, πριν προσθέσει:

«Κατόπιν θα ανοίξουμε σε 4 φάσεις. Στις 3 Μαΐου, τέλος στα δικαιολογητικά και τους περιορισμούς των μετακινήσεων. Από τις 19 Μαΐου, θα μπορέσουμε να βρούμε ξανά την τέχνη του να ζούμε με τον γαλλικό τρόπο, παραμένοντας προσεκτικοί και υπεύθυνοι: Το κέφι μας, ο πολιτισμός μας, ο αθλητισμός».

Ποιο θα είναι το όριο πελατών σε κάθε τραπέζι - Μέχρι 800 άτομα σε αίθουσες

Σε ό,τι αφορά τα μπαρ και τα εστιατόρια, σε κάθε τραπέζι ο μέγιστος αριθμός πελατών θα ανέρχεται σε έξι.

Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι αίθουσες θεάματος με καθιστό κοινό θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, με μέγιστο αριθμό 800 ατόμων στο εσωτερικό τους, 1.000 στο εξωτερικό τους. Το ίδιο ισχύει για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 ανθρώπους θα επιτραπούν στις 30 Ιουνίου, με υγειονομικό πάσο, δηλαδή με την παρουσίαση ενός αρνητικού τεστ ή ενός πιστοποιητικού ανοσοποίησης

Το εν λόγω χρονοδιάγραμμα είναι προσωρινό και θα μπορούσε να καθυστερήσει ανά περιφέρεια, σε περιοχές όπου οι Mονάδες Eντατικής Θεραπείας βρίσκονται στα όρια του κορεσμού ή ο δείκτης επίπτωσης υπερβαίνει τα 400 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, γράφει η Le Parisien.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Γαλλία #Lockdown #Καταστήματα #σινεμά #Εστίαση #Εμανουέλ Μακρόν