Μενού
  • Α-
  • Α+

Στόχος επιθέσεων κεμαλικής αντιπολίτευσης έχει γίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν.

Ο ηγέτης της (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αντέδρασε χλευαστικά για την ήπια στάση του Τούρκου προέδρου. «Ο Μπάιντεν έβγαλε την ανακοίνωση (για την Αρμενική Γενοκτονία) και ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες και τα τρολ του Ερντογάν στα κοινωνικά δίκτυα έλεγαν «έι Κιλιντσάρογλου, να δούμε τι θα πεις»… Είχαν προσδοκίες, καθώς γι’ αυτούς ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, λιοντάρι. Ο Ερντογάν βρυχάται και τον ακούν όλοι, και θα τον ακούσουν… Μίλησε ο Ερντογάν, όμως αντί για λιοντάρι ακούστηκε ένα νιαούρισμα γάτας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ερντογάν, να έκλεινες το τηλέφωνο στον Μπάιντεν», δήλωσε από πλευράς της η αρχηγός του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Η επίθεση Ερντογάν στον Μπάιντεν

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι οι Αρμένιοι «έσφαξαν τους Τούρκους» και ισχυρίστηκε πως υπάρχουν ομαδικοί τάφοι Τούρκων που σφαγιάστηκαν από τους Αρμένιους. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβήτησε επίσης διάφορους αριθμούς και υποστήριξε πως από τα γεγονότα του 1915 πέθαναν 150.000 Αρμένιοι. «Κύριε Μπάιντεν, εμείς έχουμε ντοκουμέντα που τα αποδεικνύουν αυτά, εσύ τι έχεις;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος. Ανέφερε επίσης ότι «είναι φανερά και όσα συνέβησαν με τους Ινδιάνους».

«Mε την απόφαση αυτή, υποχώρησαν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εύχομαι οι ΗΠΑ να αλλάξουν πορεία από τα βήματα που έχουν κάνει». «Αφού μιλάτε για γενοκτονία, να κοιτάξετε τον καθρέφτη» συμπλήρωσε και συνέχισε: «Με τον κ. Μπάιντεν γνωριζόμαστε από παλιά. Με επισκέφθηκε στο σπίτι όταν ήμουν άρρωστος. Πώς ενώ είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ υποκύπτετε σε λόμπι Αρμενίων;».

«Αν δεν αλλάξει κάτι ίσως αναγκαστούμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

https://www.youtube.com/watch?v=2u96D7IKJfo
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA