Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, ένα 27χρονο μοντέλο μερικής απασχόλησης από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, δούλευε στο ριάλιτι σόου Produce Camp 2021 ως μεταφραστής, όταν οι παραγωγοί φέρεται να παρατήρησαν την καλή του εμφάνιση και του ζήτησαν να εγγραφεί ως διαγωνιζόμενος.

Ο Ιβάνοφ είπε στο πρόγραμμα ότι είχε ερωτηθεί «αν θα ήθελα να δοκιμάσω μια νέα ζωή» και συμφώνησε, αλλά γρήγορα κατέληξε να λυπάται για την απόφαση. Ανίκανος να φύγει μόνος του χωρίς να παραβιάσει τη σύμβασή του και να πληρώσει πρόστιμο, παρακάλεσε τους τηλεθεατές να τον στείλουν στο σπίτι του και είχε επίτηδες άσχημη απόδοση, με την ελπίδα να ψηφιστεί.

Η ιδέα του προγράμματος, η οποία προέρχεται από την Κορέα, βάζει τους νέους καλλιτέχνες να διαγωνίζονται και τελικά να σχηματίσουν ένα 11μελές διεθνές boyband, που επιλέγεται από το κοινό που ψηφίζει. Ο Ιβάνοφ και οι συνάδελφοί του διαγωνιζόμενοι είχαν απομονωθεί σε κοιτώνες στο νησί Χαϊνάν και τα τηλέφωνά τους κατασχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Χρησιμοποιώντας το σκηνικό όνομα Λελούς, ο Ιβανόφ είπε στους θεατές «Μη με αγαπάτε, δεν θα κερδίσετε κάτι» και επανειλημμένα παρακάλεσε να μην τον ψηφίσουν. Το πρώτο του τραγούδι ήταν ρωσική ραπ, που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την ποπ των ανταγωνιστών του. «Σας παρακαλώ να μη με στείλετε στον τελικό, είμαι κουρασμένος», είπε σε ένα μεταγενέστερο επεισόδιο.

«Επιτέλους, απολύομαι»

Ωστόσο, οι προτροπές του έμειναν χωρίς ανταπόκριση κι έτσι μετά από τρεις μήνες και 10 επεισόδια, έφτασε στον τελικό. Οι σκοτούρες του έλαβαν τέλος, όταν ψηφίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο, το οποίο προβλήθηκε το Σάββατο. «Επιτέλους, απολύομαι», δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Weibo την επόμενη μέρα.

Ένα hashtag, που σχετίζεται με την αναχώρησή του προβλήθηκε περισσότερο από 180 εκατομμύρια φορές και αναδημοσιεύθηκε περισσότερες από 59.000 φορές, συμπεριλαμβανομένης και της ρωσικής πρεσβείας. «Συγχαρητήρια, καλή ξεκούραση», ήταν το μήνυμά του.  Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι Ιβάνοφ αρνήθηκε τις φήμες ότι θα μείνει στην Κίνα για να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναφέρουν την κατάσταση του Ιβάνοφ πριν από περίπου μία εβδομάδα, αφού οι δημοφιλείς Ρώσοι μπλόγκερ δημοσίευσαν σχετικά με την απίθανη πορεία του διερμηνέα. «Δεν είναι αστείο πια, αφήστε τον Βλαντ να πάει σπίτι!», έγραψε ένας από αυτούς.«Είμαι πολύ λυπημένος και ενοχλημένος. Μπορεί να ήταν διασκεδαστικό για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά η κατάσταση γίνεται παράλογη.»

Η ιστορία του Ιβάνοφ, η οποία του έχει αποφέρει εκατομμύρια ακολούθους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, έχει κατηγορηθεί ότι είναι διαφημιστικό κόλπο, αλλά ο φίλος του, το στέλεχος εταιρειών Ιβάν Γουάνγκ, ο οποίος τον είχε προσλάβει για να συνοδεύσει και να κάνει τη διερμηνεία για τους δύο Ιάπωνες πελάτες του στην εκπομπή, δήλωσε ότι πραγματικά δεν του άρεσε να βρίσκεται μπροστά από την κάμερα.

«Μια φορά, του βρήκα μια δουλειά μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ και μου έστειλε ένα μήνυμα SOS λέγοντας ότι δεν μπορούσε να σταθεί πέντε λεπτά μετά την άφιξή του στο σετ», δήλωσε ο Γουάνγκ σε ένα κινεζικό μπλογκ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA