Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν θα φέρει αποτέλεσμα, αποκάλεσε την Κύπρο... «Νότια Κύπρο» και είπε οτι οι Ελληνκύπριοι λένε «ψέματα».

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε δηλώσεις που έκανε μετά την προσευχή της Παρασκευής και σχολιάζοντας τις συνομιλίες στην Γενεύη για το Κυπριακό όπου Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν επίσημα το αίτημά τους δύο κράτη, επιτέθηκε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι Ελληνοκύπριοι εξαπάτησαν»

«Εγώ φυσικά δεν εμπιστεύομαι την «νότια Κύπρο», δεν τους πιστεύω, ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν ειλικρινά, δεν μίλησαν σωστά.

Τώρα μετατέθηκε πάλι 2-3 μήνες μετά η νέα διάσκεψη για το Κυπριακό, αλλά εγώ πάλι δεν θεωρώ πιθανό να βγει αποτέλεσμα. Γιατί δεν είναι ειλικρινείς. Αυτοί και στη διάσκεψη που έγινε στο Μπούργκενστοκ είπαν ψέματα, εξαπάτησαν, δεν σεβάστηκαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη»

«Ενώ ο βορράς (σσ τα Κατεχόμενα ) είχε πει 65% 'ναι' ο «νότος» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία)αντίθετα είχε πει με το ίδιο ποσοστό 'όχι'. Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Και τώρα τα ίδια κάνουν. Τις προάλλες, γνωρίζετε, έγιναν κάποιες συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λέγανε διαφορετικά πράγματα. Όταν θα συμπεριφερθούν ειλικρινά, τότε θα δουν ειλικρίνεια κι από εμάς. Αλλά όσο δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά, δεν πρόκειται να φτάσουμε σε καμία συμφωνία με αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Ναυάγιο με το Κυπριακό στη Γενεύη

Σε ναύαγιο είχαν οδηγηθεί οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη και ο ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει προαναγγείλει νέα προσπάθεια για πενταμερή συνάντηση.

«Η αλήθεια είναι πως στο τέλος των προσπαθειών μας, δεν έχουμε βρει ακόμη αρκετό κοινό έδαφος που θα επιτρέψει την επανάληψη των επίσημων συνομιλιών» σε σχέση με μια διευθέτηση του Κυπριακού, είχε δηλώσει ο Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA