Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο έλεος του κορονοϊού βρίσκεται η Ινδία αφού μέσα σε 24 ώρες 3.689 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεπέρασαν τα 19,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στη χώρα, όπου τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 392.488 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ της προηγουμένης, όταν διαγνώστηκαν σχεδόν 402.000.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 3.689 ασθενείς με την COVID-19 με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 215.542 νεκρούς. Αν ο αριθμός των θυμάτων συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, η Ινδία θα ξεπεράσει σύντομα το Μεξικό και θα βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης. Η γιγαντιαία ασιατική χώρα καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο μολύνσεων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ.

Lockdown πολλών εβδομάδων προτείνει ο Φάουτσι

Σε συνέντευξή του στον ινδικό Τύπο, ο Αμερικάνος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι η ανάγκη επιβολής άμεσου lockdown στην Ινδία είναι επιτακτική εάν η κυβέρνηση της χώρας θέλει να σώσει ανθρώπινες ζωές και να σταματήσει τον προέλαση του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είναι απρόθυμη για επιβολή lockdown έναν χρόνο αφού η εφαρμογή του στην Ινδία έπληξε σοβαρά την οικονομία. «Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA