Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Η Κομισιόν προτείνει μείωση των περιορισμών στα μη απαραίτητα ταξίδια μέσα στην ΕΕ

Νέα πρόταση έρχεται από την Κομισιόν προς τα κράτη μέλη της ΕΕ για να μειωθούν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στα μη απαραίτητα ταξίδια

H Kομισιόν προτείνει στα κράτη μέλη να χαλαρώσουν τους ισχύοντες περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στα μη απαραίτητα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθεί υπόψη η πρόοδος των εκστρατειών εμβολιασμού που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να επιτραπεί η είσοδος στην ΕΕ για μη ουσιώδεις λόγους όχι μόνο για εκείνους που προέρχονται από χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση, αλλά και για όλα τα άτομα που έχουν λάβει την τελευταία δόση εμβολίου εγκεκριμένου από την ΕΕ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή προτείνει να αυξηθεί, σύμφωνα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην ΕΕ, το όριο που σχετίζεται με τον αριθμό των νέων περιστατικών κορονοϊού που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό του καταλόγου χωρών, από τις οποίες θα πρέπει να επιτρέπονται όλα τα ταξίδια. Αυτό θα επιτρέψει στο Συμβούλιο να επεκτείνει αυτόν τον κατάλογο.

Ο εμβολιασμός βοηθά σημαντικά στη διάσπαση της αλυσίδας μετάδοσης

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στα κράτη μέλη να άρουν τους περιορισμούς στα μη απαραίτητα ταξίδια για εμβολιασμένα άτομα που ταξιδεύουν στην ΕΕ. Αυτό αντικατοπτρίζει τις τελευταίες επιστημονικές συμβουλές που δείχνουν ότι ο εμβολιασμός βοηθά σημαντικά στη διάσπαση της αλυσίδας μετάδοσης.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτρέπουν το ταξίδι στην ΕΕ των ατόμων που έχουν λάβει, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη, την τελευταία συνιστώμενη δόση εμβολίου με άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κορονοϊός #Κομισιόν #Ευρωπαϊκή Ένωση #εμβολιασμός