ΔΙΕΘΝΗ
05/05/2021 12:35

Πρίγκιπας Φίλιππος: Στη δημοσιότητα η αιτία του θανάτου του

Στο φως της δημοσιότητας το πιστοποιητικό θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, σύμφωνα με το οποίο πέθανε από... γεράματα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Στη δημοσιότητα η αιτία του θανάτου του
Πρίγκιπας Φίλιππος: Στη δημοσιότητα η αιτία του θανάτου του
Ανάγνωση:

Στην προχωρημένη του ηλικία αποδίδεται ο θάνατος του Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που γνωστοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (4/5). Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ πέθανε «ησύχως» τον περασμένο μήνα στο Κάστρο του Ουίνδσορ δύο μήνες πριν κλείσει τα 100 του χρόνια, ενώ νωρίτερα είχε νοσηλευθεί επί έναν μήνα στο νοσοκομείο για μία λοίμωξη. Κατά τη νοσηλεία του υποβλήθηκε και σε επέμβαση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, στο πιστοποιητικό -το οποίο υπογράφεται από τον επικεφαλής των ιατρών της βασιλικής οικογένειας σερ Χιου Τόμας- αναφέρεται ως αιτία θανάτου η «μεγάλη ηλικία».

Πηγή: Associated Press

Η συγκεκριμένη αιτία θανάτου γίνεται επισήμως αποδεκτή όταν ο θανών είναι άνω των 80 ετών και ο υπογράφων ιατρός τον παρακολουθούσε για πολύ καιρό, διαπιστώνοντας μια σταδιακή κατάπτωση του οργανισμού. Σημαίνει ότι δεν υπήρχε μία συγκεκριμένη ασθένεια ή συγκεκριμένος τραυματισμός που συνέβαλε στο θάνατο.

Το πιστοποιητικό αναφέρεται στον εκλιπόντα ως «Η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Φίλιπ, Δούκας του Εδιμβούργου, προηγουμένως γνωστός ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, προηγουμένως γνωστός ως Φίλιπ Μαουντμπάτεν». Ως επάγγελμα δηλώνεται αρχικά «Ναυτικός αξιωματικός και Πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου», ενώ ως δεύτερο επάγγελμα δηλώνεται «σύζυγος της Αυτής Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, της Μονάρχου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ