Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 30χρονος web designer από την Αργεντινή κατάφερε και απέκτησε την ιδιοκτησία του domain name της google στη χώρα του με νόμιμες διαδικασίες, πληρώνοντας μονάχα δύο λίρες Αγγλίας.  Σύμφωνα με το BBC, το site της αμερικανικής εταιρείας στην Αργεντινή είχε μείνει εκτός για δύο ώρες και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Νίκολας Κουρόνα κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα κατοχής του google.com.ar. Σε δηλώσεις τους σε ΜΜΕ στελέχη του παραρτήματος της google στην Αργεντινή ανέφεραν ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα η ιδιοκτησία του domain name χάθηκε, αλλά άμεσα κατάφεραν να το ανακτήσουν και πάλι.

Πώς τα κατάφερε 

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Νίκολας ήταν στο γραφείο του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και σχεδίαζε ένα καινούργιο site για έναν πελάτη του. Τότε έλαβε ένα μήνυμα στο what's up πως το site της google ήταν offline.  Χωρίς να χάσει χρόνο αμέσως πήγε στη σελίδα του φορέα που διαχειρίζεται τα domain name της Αργεντινής και διαπίστωσε ότι το όνομά της google ήταν ελεύθερο και μπορούσε να το αποκτήσει. Άμεσα ακολούθησε όλα τα βήματα και προχώρησε στην αγορά του πληρώνοντας 270 πέσος Αργεντινής ή αλλιώς δύο λίρες Αγγλίας. 

Ο ίδιος μιλώντας για την ιστορία του ανέφερε πως είχε μείνει παγωμένος κοιτώντας την οθόνη, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει τι ακριβώς είχε μόλις συμβεί. Όλα τα εκατομμύρια google searches που γίνονταν στη χώρα του θεωρητικά πήγαιναν σε αυτόν. Ο Νίκολας ανέφερε πως ποτέ δεν είχε κακές προθέσεις, απλά προσπάθησε να το αγοράσει και ο εθνικός φορέας της χώρας του, του το επέτρεψε. 

https://twitter.com/Argentop/status/1385062114113556480?ref_src=twsrc^tfw

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με μία θεωρία, η google απλά ξέχασε να ανανεώσει την ιδιοκτησία του domain της στη χώρα. Η εταιρεία από την άλλη μεριά όμως, αναφέρει ότι η άδεια της για το domain δεν είχε λήξει και τα δικαιώματα διαρκούσαν μέχρι και τον Ιούλιο. Μία σελίδα μάλιστα, που ανιχνεύει domain τα οποία μένουν ελεύθερα υποστηρίζει την google λέγοντας πως όσα λέει είναι αλήθεια.

Στο τέλος ο εθνικός φορέας της Αργεντινής πήρε πίσω τα δικαιώματα κατοχής από τον Νίκολας και τα επέστρεψε στην google, χωρίς όμως να του επιστραφεί το ποσό που δαπάνησε. Ακόμα σε εξέλιξη βρίσκεται εσωτερική έρευνα της αμερικανικής εταιρείας για να διαπιστωθεί τι πήγε στραβά και βρέθηκε το domain της να βρίσκεται προς πώληση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA