Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να έχει ακόμα δρόμο να διανύσει πριν πάρει τον βρετανικό θρόνο, αλλά ως μελλοντικός μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη μεγάλες ιδέες. Το περιοδικό Us Weekly αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σχεδιάζει να «εκσυγχρονίσει» ορισμένες πτυχές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας όταν έρθει η ώρα να γίνει βασιλιάς.

«Ο Ουίλιαμ σκέφτεται ήδη το μέλλον της μοναρχίας και τις αλλαγές που θα κάνει», αποκαλύπτει αποκλειστικά μια πηγή στο νέο τεύχος του Us Weekly. «Αν και σέβεται το πρωτόκολλο, σκοπεύει να εκσυγχρονίσει κάποιες πτυχές και καθιστά αποστολή του να είναι πιο προσιτός σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές», εξηγεί.

Δεύτερος στη σειρά διαδοχής

Ο 38χρονος δούκας του Κέιμπριτζ είναι δεύτερος στη σειρά διαδοχής για το θρόνο, μετά τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, τον μεγαλύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο. Η γυναίκα του Ουίλιαμ, η δούκισσα Κέιτ, θα βασιλεύσει δίπλα του όταν έρθει η ώρα, σημειώνει το ρεπορτάζ του γνωστού περιοδικού.

«Αυτός και η Κέιτ δημιούργησαν με επιτυχία μια υγιή ισορροπία ανοίγματος στη δημόσια εικόνα τους, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του μυστηρίου που περιβάλλει τη βασιλική οικογένεια και μας κρατά αφοσιωμένους», προσθέτει η ίδια πηγή.

«Ο Ουίλιαμ δέχεται ότι το να είσαι στο προσκήνιο αποτελεί μέρος του ρόλου του και δεν έχει πρόβλημα», λέει η πηγή. «Παίρνει στα σοβαρά τον μελλοντικό του ρόλο ως βασιλιάς και βλέπει ως μεγάλη τιμή και προνόμιο να βρίσκεται στη θέση αυτή. Η μοναρχία και η οικογένειά του θα έρχονται πάντα πρώτες». 

Με τα χρόνια, ο Ουίλιαμ «έχει αποδείξει ότι είναι άξιος» του θρόνου και είναι «βέβαιος» ότι κάποια μέρα «θα γίνει ένας μεγάλος βασιλιάς», προσθέτει η πηγή. «Η Κέιτ είναι το στήριγμά του και δουλεύουν σαν ομάδα», συμπληρώνει.

Ο πρίγκιπας Χάρι 

Σε αντίθεση με τον Ουίλιαμ, ο μικρότερος αδελφός του, ο πρίγκιπας Χάρι, πάλεψε να προσαρμοστεί στις πιέσεις του παλατιού. Τον Ιανουάριο του 2020, ο 36χρονος δούκας του Σάσεξ και η σύζυγός του, Μέγκαν, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να παραιτηθούν από τα ανώτερα βασιλικά τους καθήκοντα. Δύο μήνες αργότερα, μετακόμισαν στην Καλιφόρνια με τον γιο τους, Άρτσι, ο οποίος γεννήθηκε τον Μάιο του 2019.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν πριν από λίγους μήνες ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα επέστρεφαν ως μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η είδηση ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της Μέγκαν από το ζευγάρι - και λίγο πριν από την περιβόητη συνέντευξή τους στην Όπρα, που προβλήθηκε στο CBS τον Μάρτιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA