Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπέφερε τις 12 τελευταίες ώρες της ζωής του και η ιατρική ομάδα που τον θεράπευε ήταν «ανεπαρκής, απερίσκεπτη και αδιάφορη» όταν αντιμετώπισε τον ενδεχόμενο θάνατό του, αναφέρει η έκθεση.

Ο Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής «δεν είχε πλήρη έλεγχο των ψυχικών του ικανοτήτων» και θα μπορούσε να έχει «περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης» εάν είχε εισαχθεί σε μονάδα υγειονομικής περίθαλψης, κατέληξε το ιατρικό συμβούλιο στην έκθεσή του, η οποία θα γίνει μέρος της δικαστικής έρευνας για  το περιστατικό.  Οι ερευνητές εξετάζουν γιατί ο Μαραντόνα νοσηλεύτηκε σε ένα σπίτι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του και αν η ψυχολογική του κατάσταση του επέτρεψε να λαμβάνει αποφάσεις από μόνος του, καθώς και να εξετάζει την έλλειψη θεραπείας για την καρδιακή του κατάσταση, μεταξύ άλλων.

Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία αναφέρεται στην έκθεση του ιατρικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται από μια πηγή που εργάζεται για την υπόθεση. Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα, αλλά επτά άτομα βρίσκονται υπό έρευνα, αν και αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη.

«Θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης»

«Αν και είναι αντιφατικό να ισχυριστεί κανείς ότι ο Μαραντόνα δεν θα είχε πεθάνει αν είχε αντιμετωπιστεί επαρκώς, λαμβάνοντας υπόψη όσα ήταν γνωστά για τις ημέρες που οδήγησαν στο θάνατό του, συμφωνούμε ότι θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε υποβληθεί σε θεραπεία σε μονάδα υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τη βέλτιστη ιατρική πρακτική».

Το έργο της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, με επικεφαλής τον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε και την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, επικρίθηκε έντονα από τους ερευνητές. Το Διοικητικό Συμβούλιο δήλωσε ότι είναι δυνατόν να συναχθεί «ότι η ιατρική ομάδα εξέτασε πλήρως και πλήρως τον πιθανό θάνατο του ασθενούς, ήταν εντελώς αδιάφορη για τη δυνατότητα και δεν άλλαξε τη συμπεριφορά ή το σχέδιο θεραπείας τους, διατηρώντας τις επιζήμιες παραλείψεις τους, αφήνοντας την υγεία του ασθενούς στην τύχη.» Τον Νοέμβριο, ο Λούκε είπε στους εισαγγελείς πως «δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι ήμουν αμελής». Τον Δεκέμβριο, ο δικηγόρος της Κοσάτσοφ δήλωσε στο CNN ότι η πελάτισσά του «είχε χρησιμοποιήσει την καλύτερη κρίση της από ιατρική άποψη.»

 «Άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν»

Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν επίσης τα αποτελέσματα μιας αυτοψίας που διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν «οξύ πνευμονικό οίδημα, δευτερογενές στην επιδείνωση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας» και τα τεστ δεν βρήκαν φάρμακα ή αλκοόλ στον οργανισμό του. 

«Άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τις 12.30 μ.μ. στις 25/11/2020, δηλαδή υπήρχαν αδιαμφισβήτητα σημάδια μιας περιόδου παρατεταμένης δυσφορίας και ως αποτέλεσμα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο ασθενής δεν παρακολουθήθηκε επαρκώς από τις 00:30 π.μ. εκείνη την ημέρα. Τα προειδοποιητικά σημάδια που παρουσίασε ο ασθενής αγνοήθηκαν», συνεχίζουν οι ειδικοί, οι οποίοι αναφέρουν επίσης ένα ηχητικό μήνυμα που έστειλε στους αγαπημένους του Μαραντόνα ο φυσιοθεραπευτής Νικολάς Ταφαρέλ.

«Την περασμένη εβδομάδα τους είπα ότι έπρεπε να τον σηκώσουμε γιατί θα μπορούσε να αναπτύξει πνευμονικό οίδημα», είπε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA