Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΗΠΑ: Απεργία στο περιοδικό Washingtonian - Η διευθύντρια απείλησε με απόλυση όσους βρίσκονται σε τηλεργασία

Οι συντάκτες του περιοδικού Washingtonian κατέβηκαν σε απεργία, αφού η ιδιοκτήτρια απείλησε ότι θα τροποποιούσε το εργασιακό καθεστώς τους στην περίπτωση που διαιωνιζόταν η τηλεργασία

Η διευθύνων σύμβουλος του Washingtonian το πρωί της Παρασκευής ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους του περιοδικού για μια καταχώριση στη Washington Post, μέσω της οποίας φάνηκε να απειλεί τους υπαλλήλους της, που βρίσκονται σε τηλεργασία, με απόλυση σε περίπτωση που δεν επιστρέψουν με πλήρη απασχόληση στο γραφείο κατά την επαναλειτουργία του περιοδικού.

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος, θέλω οι υπάλληλοί μου να κατανοήσουν τους κινδύνους μη επιστροφής στην εργασία στο γραφείο», έγραψε η Κάθι Μέριλ, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι που προσέρχονται στο γραφείο είναι πιθανότερο να αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα από εκείνους που επέλεξαν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. «Αν ο εργαζόμενος είναι σπάνια στη δουλειά του, η διοίκηση έχει ένα ισχυρό κίνητρο να αλλάξει την κατάστασή του σε «εργολάβο», έγραψε σε ένα σημείο, προσθέτοντας αλλού ότι «παρόλο που μπορεί να υπάρχουν ανησυχίες και άγχος με την επιστροφή στο γραφείο, το μεγαλύτερο όφελος για τους εργαζόμενους μπορεί να είναι η ασφάλεια εργασίας. Θυμηθείτε κάτι που κάθε διευθυντής γνωρίζει: Η πιο σκληρή απόλυση είναι των ανθρώπων που γνωρίζεις».

Μεταξύ άλλων, η Μέριλ υποστηρίζει ότι τα καθήκοντα ενός υπαλλήλου δεν εξαντλούνται μόνο σε ό,τι αναφέρεται στο έντυπο πρόσληψής του αλλά μπορεί επίσης να συνίστανται «στην παροχή βοήθειας σε έναν συνάδελφο», «να γίνουν μέντορες» κάποιου ή «να γιορτάσουν τα γενέθλια» ενός τρίτου.

Η στήλη γνώμης πυροδότησε αμέσως την οργή σε εργαζομένους του περιοδικού, όπου επιτελικά στελέχη την Παρασκευή το πρωί ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να δημοσιεύουν για μια ημέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτό που θεώρησαν ως απειλές της Μέριλ για την επαγγελματική κατάσταση των απομακρυσμένων εργαζομένων του περιοδικού. «Ως μέλη της συντακτικής ομάδας του Washingtonian, θέλουμε η ιδιοκτήτρια να καταλάβει ποιος είναι ο κίνδυνος όταν δεν αναγνωρίζει την αξία της δουλειάς μας. Μας εκπλήσσουν οι δημόσιες απειλές της Κάθι Μέριλ απέναντί μας. Δεν θα δημοσιεύσουμε σήμερα», έγραψαν ταυτόχρονα πολλοί δημοσιογράφοι στους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#ΗΠΑ #απεργία #Τηλεργασία #απόλυση