Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ινδία κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερους από 4.000 θανάτους λόγω του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο η κυβέρνηση.

Οι 4.197 νέοι θάνατοι αυξάνουν το συνολικό απολογισμό στην Ινδία σε 238.270 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.

Μέσα σε μία ημέρα καταγράφηκαν στη χώρα 401.078 νέα κρούσματα COVID-19, τα οποία αύξησαν τον συνολικό απολογισμό σε σχεδόν 21,9 εκατομμύρια κρούσματα.

Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα καθηγητή από την Ινδία

Ο καθηγητής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Ινδία που έχει επιταχθεί, Μιχάλης Μπάρμπας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα: «Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι ένας διαρκής αγώνας. Τα ασθενοφόρα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Πολλοί άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι. 18,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από κορονοϊό μέχρι σήμερα».

«Η Ινδία αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα σε μία μεγάλη κρίση. Είναι φυσικό σε πολλές περιοχές να υπάρχει έλλειψη οξυγόνου. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε μίαμιση εβδομάδα. Με όλη μας την καρδιά βοηθούμε σε αυτή την προσπάθεια. Ήδη οι γιατροί και οι νοσοκόμες δίνουν έναν μεγάλο αγώνα», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των νοσοκομείων στην Ινδία ενώ στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη».

«Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστούν 500.000 κρεβατια, 200.000 νοσοκόμες και 150.000 γιατροι! Το ινδικό στέλεχος διαδίδεται πάρα πολύ εύκολα. Είναι φυσικό να είναι όλοι ανήσυχοι. Ξέρουμε ότι θα νικήσει η Ινδία», δηλώνει ο Μιχάλης Μπάρμπας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA