Μενού
  • Α-
  • Α+

O Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει την πρόταση του Τζο Μπάιντεν για την άρση πατέντας στα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ο Ποντίφικας επισήμανε, μεταξύ άλλων, το Σάββατο ότι πρέπει «να εγκαταλείψουμε τους ατομικισμούς μας και να προάξουμε τα κοινά αγαθά».

«Φύση και άνθρωπος πρέπει να είναι ενωμένοι. Ο Κύριος και Πλαστουργός έχει εμφυσήσει στις καρδιές μας ένα καινούριο και γενναιόδωρο πνεύμα, για να εγκαταλείψουμε τους ατομικισμούς μας και να προάξουμε τα κοινά αγαθά. Ένα πνεύμα δικαιοσύνης το οποίο να μας κινητοποιήσει για να πετύχει την οικουμενική πρόσβαση στο εμβόλιο και την προσωρινή παύση της ισχύος του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας. Ένα ενιαίο πνεύμα, το οποίο να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο, πιο δίκαιο, βιώσιμο, που να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους», δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η δήλωση του Λευκού Οίκου

«Πρόκειται για μια παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας της Covid-19 απαιτούν έκτακτα μέτρα», ανέφερε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, Κάθριν Τάι, σε ανακοίνωσή της λίγο μετά τη δήλωση του Μπάιντεν.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά προκειμένου να τερματιστεί η πανδημία, στηρίζει την άρση αυτής της περιφρούρησης για τα εμβόλια», πρόσθεσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Θετική και η Κομισιόν

Έτοιμη να συζητήσει την άρση της πατέντας, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να στηρίξει την κατάργηση της πατέντας στα εμβόλια για τον κορονοϊό.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι, επίσης, έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. «Για τον λόγο αυτόν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο η πρόταση των ΗΠΑ για την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί των εμβολίων κατά του κορονοϊού μπορεί να συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων αυτών», πρόσθεσε σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA