Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ένα πλοίο της ακτοφυλακής των ΗΠΑ έριξε περισσότερες από 30 προειδοποιητικές βολές προς 13 σκάφη των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) αφότου προσέγγισαν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο αποκάλεσε τη συγκεκριμένη κίνηση «επικινδύνους και αντιεπαγγελματικούς ελιγμούς». Το συγκεκριμένο συμβάν είναι το δεύτερο περιστατικό εντός του μηνός όπου πλοία των ΗΠΑ ρίχνουν προειδοποιητικές βολές προς σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι τα πλοία των ΗΠΑ έριξαν τις προειδοποιητικές βολές αφότου τα σκάφη του Ιράν πλησίασαν σε απόσταση 150 μέτρων από έξι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του «USS Monterey», τα οποία συνοδεύουν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Georgia».

«Είναι σημαντικό ότι δρούσαν πολύ επιθετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι τα σκάφη του Ιράν είναι περισσότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν. «Μετά το δεύτερο γύρο των προειδοποιητικών βολών τα 13 σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης διέκοψαν την επαφή. Δυστυχώς αυτή η συμπροφορά των Φρουρών της Επανάστασης δεν είναι καινούργιο φαινόμενο», σχολίασε ο Κίρμπι. «Είναι επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό. Είναι ένα άλλο είδος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον να χτυπήσει και είναι ένας λάθος υπολογισμός για όλους στην περιοχή. Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός», κατέληξε ο Κίρμπι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA