Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, δικαιολόγησε την απόφαση των αρχών για διακοπή των εμβολιασμών με AstraZeneca και διατήρηση του Johnson & Johnson μόνο για εθελοντές, επικαλούμενη τους σπάνιους αλλά σοβαρούς κινδύνους επιπλοκών μετά τη χορήγηση αυτών των εμβολίων - τα οποία χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία αδενοϊού.

Σημειώνεται πως η Νορβηγία είχε αναστείλει στις 11 Μαρτίου τη χρήση του εμβολίου της αγγλο-σουηδικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca, καθώς συνδέεται με περιπτώσεις άτυπης θρόμβωσης, ενώ δεν έχει διαθέσει το αμερικανικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι προκαλεί, αν και πολύ περιστασιακά, παρόμοιες παρενέργειες.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστούν τη συνέχιση της χρήσης τους, κρίνοντας ότι τα οφέλη των εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό υπερτερούν των κινδύνων τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA