Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων συνεχίζονται χωρίς κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης, με τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς. Το βράδυ της Τετάρτης, μάλιστα, οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν για πρώτη φορά πως επλήγησαν από την Χαμάς στόχοι στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων - ανάμεσά τους και 16 μικρά παιδιά - ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Live βομβαρδισμός κτηρίου στη Γάζα

Η βρετανική Guardian δημοσίευσε σήμερα βίντεο από τη στιγμή που ισραηλινός πύραυλος χτυπά κτήριο στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Youmna Al Sayed, βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

«Πρέπει να κατέβω» ακούγεται να λέει πανικόβλητη η Al Sayed, ενώ στη συνέχεια βγαίνει από το πλάνο, χωρίς ωστόσο να σταματήσει να δίνει πληροφορίες για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Όταν η κάμερα γυρίζει αποκαλύπτεται η εικόνα της καταστροφής.

Η στιγμή της κατάρρευσης 14όροφου κτηρίου

Σοκ προκαλεί, παράλληλα, το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης ενός 14όροφου κτιρίου στη Γάζα - έπειτα από ισραηλινή επιδρομή. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο πύργος Αλ Σαρούκ στη γειτονιά Ρίμαλ - ο οποίος στέγαζε πολλά γραφεία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων του τηλεοπτικού σταθμού Al-Aqsa - μετατρέπεται σε συντρίμμια.

https://www.youtube.com/watch?v=ugJjglv7WMY

«Μοιάζει με ταινία και όχι με πραγματικότητα»

Για το πώς βιώνει την αιματηρή κρίση στην Μέση Ανατολή μίλησε σήμερα στο Open ο Μιχάλης Λαζαρίδης, προπονητής ομάδας πόλο στο Τελ Αβίβ, κάνοντας λόγο για μια πρωτόγνωρη εμπειρία. «Πριν δύο μέρες και ενώ βρισκόμασταν στο κολυμβητήριο το βράδυ, στις 21:00 ήχησαν οι συναγερμοί, όλος ο κόσμος κατέβηκε σε ένα καταφύγιο και για περίπου μία ώρα βλέπαμε αντιαεροπορικά, ακούγαμε εκρήξεις».

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει νόμιμο δικαίωμα να αμυνθεί

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών στην οποία προχωρούν παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Τετάρτη. Ο Μπάιντεν μετέφερε, παράλληλα, την «απαρασάλευτη υποστήριξή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του, με προστασία των αμάχων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA