Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 37χρονος Γιανίφ Γκράιφ από το Ισραήλ εμπνεύστηκε το 2016 την ιδέα να ξεκινήσει την παραγωγή χαρτιού τουαλέτας, στο οποίο φιγουράρει το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο είναι το πρώτο και πλέον ευπώλητο προϊόν υγιεινής του είδους του... Η ιδέα του ήρθε όταν ακόμη η υποψηφιότητα Τραμπ για την προεδρεία των ΗΠΑ έμοιαζε με αστείο. Πέντε χρόνια μετά - και παρά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν, το χαρτί τουαλέτας δεν έχει σταματήσει να μοσχοπουλάει.

Μιλώντας στο Slate, o Γκράιφ αποκαλύπτει πως στην πραγματικότητα δεν πίστευε τότε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε πράγματι να κερδίσει τις εκλογές - εκτιμώντας παρόλα αυτά ως εξαιρετική ενθαρρυντική την πώληση των πρώτων 1.000 ρολών το 2016. Όταν, όμως, επιβεβαιώθηκε τελικά η νίκη του, οι πωλήσεις... εκτοξεύτηκαν.

Τον κοντράρει στα ίσια ο Μπάιντεν - Πατώνει η Ουόρεν

Ο Γκράιφ, όμως, αποκάλυψε τα στατιστικά των πωλήσεων και για τους τρεις μεγάλους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ, καθώς η πρώτη μεγάλη επιτυχία του τον έκανε να δοκιμάσει την παραγωγή χαρτιού υγείας και με τα πρόσωπα των Μπαίντεν, Μπέρνι και Ουόρεν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ο Τζο Μπάιντεν πηγαίνει επίσης πολύ καλά και μάλιστα δείχνει τώρα να ξεπερνά τον Τραμπ - κάτι που δεν αρέσει στον Γκράιφ -  ενώ συμπαθητικές ήταν και οι πωλήσεις του Μπέρνι Σάντερς - τουλάχιστον μέχρι να χάσει από τον Μπάιντεν. Αυτή που κυριολεκτικά «πάτωσε», όμως, ήταν η δημοκρατική Ελίζαμπεθ Ουόρεν

Μοσχοπουλάει σε ΗΠΑ - Πώς βοήθησε ο κορονοϊός

Ο 37χρονος Ισραηλινός παραδέχεται πως η συντριπτική πλειονότητα των πελατών του είναι από τις ΗΠΑ, παρότι οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται για την πολιτική ζωή των Αμερικανών. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, σχεδόν 100% των πωλήσεων είναι από τις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν ο Καναδάς και το Μεξικό.

Μάλιστα από τα περίπου 1.000 ρολά υγείας που πούλησε το 2016, το 2018 οι πωλήσεις άγγιζαν τις 20.000, ενώ τον Μάρτιο του 2020 το trend της πανδημίας του κορονοϊού - που δεν ήταν άλλο από το χαρτί υγείας, που θα «χανόταν» από τα ράφια των σούπερ μάρκετ - απογείωσε τις πωλήσεις και των ρολών με τα πρόσωπα των Αμερικανών πολιτικών ηγετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA