Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης ετοιμάζεται το Ισραήλ καθώς ανέπτυξε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας. Η Μέση Ανατολή συνεχίζει για ένα ακόμα 24ωρο να βρίσκεται στις φλόγες καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών. 

Οι επιθέσεις των Ισραηλινών προς παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές εντείνονται τη στιγμή που η Χαμάς απαντά με πυραύλους. Πάνω από 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν, με τις σειρήνες να ηχούν και πάλι στο Τελ Αβίβ αλλά και άλλες πόλεις.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση και τις διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η βία, εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και πάλι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ τα ισραηλινά πλήγματα στον θύλακα συνεχίστηκαν.

Το Ισραήλ ζήτησε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «να καταδικάσουν απερίφραστα τις τυφλές επιθέσεις» από τη Λωρίδα της Γάζας, σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα αφότου οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις.

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης τόνισε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει την κλιμάκωση. «Ωστόσο, έχει το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του και την εθνική κυριαρχία του και θα συνεχίσει να το πράττει με σθένος», πρόσθεσε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το καθεστώς τον θρησκευτικών χώρων της Ιερουσαλήμ «δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει, για τρίτη φορά από την Δευτέρα, αύριο Παρασκευή. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του ωστόσο, που διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, η αυριανή θα είναι δημόσια και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Τη νέα αυτή συνεδρίαση ζήτησαν η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα, χώρες με τις οποίες συντάχθηκαν επτά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας: η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, ο Νίγηρας, το Βιετνάμ και ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA