Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΗΠΑ: Αγριο ξύλο για λίγα γαλόνια βενζίνης - Η Colonial Pipeline πλήρωσε «λύτρα» 5 εκατ. δολάρια

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε Αμερικανούς που συνωστίζονται κατά χιλιάδες στα βενζινάδικα στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών για λίγα γαλόνια βενζίνης

Colonial Panels (Getty Images)
Colonial Panels (Getty Images)

Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στα συστήματα της εταιρείας Κολόνιαλ στις ΗΠΑ  και το γεγονός πως η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών καυσίμων αρχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία.

Οι ουρές που σχηματίζουν οι Αμερικανοί που σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους τεράστιες.

Η τεράστια ζήτηση καυσίμων και ο πανικός που έχει προκληθεί στους καταναλωτές έχουν αυξήσει και τις τιμές της βενζίνης. Σύμφωνα με τις Αμερικανικές αρχές εχθές το γαλόνι ξεπέρασε τα τρία δολάρια κάτι που έχει να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2014.

Η κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ομάδα με το κωδικό όνομα «Dark Side», στερεί την αγορά από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων την ημέρα.

Λύτρα 5 εκατ. δολαρίων 

Το γεγονός πως πλησιάζει το τέλος Μαΐου το οποίο για τους αμερικανούς αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία του καλοκαιριού και συνδυάζεται με εκδρομές αποτελεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για την Κυβέρνηση Μπάιντεν η οποία προς το παρόν αρκείται σε συστάσεις προς τους πολίτες για συνετή χρήση των οχημάτων τους.

Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αμερικανικό ενεργειακό αγωγό Colonial Pipeline πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια σε λύτρα σε ανατολικοευρωπαίους χάκερ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς, νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ότι δεν θα συναλλασσόταν μαζί τους προκειμένου να επανεκκινήσει τη λειτουργία του αγωγού, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του ζητήματος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#ΗΠΑ #καύσιμα