Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στα συστήματα της εταιρείας Κολόνιαλ στις ΗΠΑ  και το γεγονός πως η εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών καυσίμων αρχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία.

Οι ουρές που σχηματίζουν οι Αμερικανοί που σπεύδουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους τεράστιες.

Η τεράστια ζήτηση καυσίμων και ο πανικός που έχει προκληθεί στους καταναλωτές έχουν αυξήσει και τις τιμές της βενζίνης. Σύμφωνα με τις Αμερικανικές αρχές εχθές το γαλόνι ξεπέρασε τα τρία δολάρια κάτι που έχει να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2014.

Η κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ομάδα με το κωδικό όνομα «Dark Side», στερεί την αγορά από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων την ημέρα.

Λύτρα 5 εκατ. δολαρίων 

Το γεγονός πως πλησιάζει το τέλος Μαΐου το οποίο για τους αμερικανούς αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία του καλοκαιριού και συνδυάζεται με εκδρομές αποτελεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για την Κυβέρνηση Μπάιντεν η οποία προς το παρόν αρκείται σε συστάσεις προς τους πολίτες για συνετή χρήση των οχημάτων τους.

Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αμερικανικό ενεργειακό αγωγό Colonial Pipeline πλήρωσε σχεδόν 5 εκατ. δολάρια σε λύτρα σε ανατολικοευρωπαίους χάκερ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς, νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ότι δεν θα συναλλασσόταν μαζί τους προκειμένου να επανεκκινήσει τη λειτουργία του αγωγού, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του ζητήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA