Μενού
  • Α-
  • Α+

Εισβολή στο έδαφός της από το Αζερμπαϊτζάν καταγγέλλει η Αρμενία, καθώς σύμφωνα με τον Αρμένιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, οι αζέρικες δυνάμεις εισέβαλαν σε βάθος 3 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα ο Πασινιάν ανέφερε ότι αζέρικος στρατός παραβίασε τα σύνορα της χώρας του και επιδιώκουν να καταλάβουν νέα εδάφη.

Τι έχει συμβεί

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πασινιάν είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν σε βάθος τριών χιλιομέτρων στο αρμενικό έδαφος και επιχείρησαν να καταλάβουν την λίμνη Σεβ. Άμεση ήταν και η αντίδραση του αρμένικου στρατού, ο οποίος σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αντέδρασε. Το Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο γεγονός και το μόνο που έκανε ήταν να «επιβάλει τα δικά του σύνορα και δεσμεύεται να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή».

Η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής έχει φανεί να παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και συστήνει ψυχραιμία στις δύο πλευρές. Από την άλλη μεριά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αζέρο ομόλογό του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και του ανέφερε ότι είναι αναγκαία η αυστηρή τήρηση της εκεχειρίας και η επίλυση των προβλημάτων μέσω της διπλωματικής οδού.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από όταν οι δύο χώρες συγκρούστηκαν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ το περασμένο φθινόπωρο. Οι συγκρούσεις στοίχισαν την ζωή σε πάνω από 6.000 χιλιάδες ανθρώπους και η Αρμενία ηττήθηκε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA